The Toolbox Murders

“The Toolbox Murders” blev første gang blev lavet i 1978 af instruktøren Dennis Donnely, stærkt inspireret af “The Texas Chainsaw Massacre”. “The Toolbox Murders” fik dengang masser af omtale og blev forbudt i England pga. sin eksplicitte vold og sit kvindesyn. Knap 30 år senere har Tobe Hooper lavet en ny version af “The Toolbox Murders”, og ligesom første gang er her masser af blod.

En af mine yndlingsskuespillere, Angela Bettis, har hovedrollen som Nell. Hun flytter sammen med sin mand ind i Lusmans Arms, et gammelt hotel som nu er omdannet til lejligheder, og pt. er ved at blive renoveret. Men de har ikke boet i lejligheden mange timer, før det går op for dem, at væggene er tynde som papir – og at renoveringen langt fra er kommet så langt som lovet.

En dag overhører Nell naboens skrig om hjælp og ringer efter politiet, men da de kommer er der intet at se i lejligheden. Et par dage efter forsvinder Nells løbeveninde, og nu bliver Nell for alvor mistænkelig. Da ingen vil tro hende, begynder hun selv at undersøge sagen, og hun finder ud af, at der er et hus inde i huset. Men da hun finder indgangen, kommer hun selv i livsfare.

Der er gode ting i “The Toolbox Murders”, men der er også nogle knap så gode ting. Idéen om huset i huset er rigtig god, og kunne være rigtig skræmmende – hvis ikke lige morderen blev afsløret indenfor filmens første 5 minutter. Jo, han er en mystisk skikkelse, men i samme øjeblik man ser, hvem der myrder kvinderne, synes jeg mystikken og det uhyggelige forsvinder, og tilbage er bare splat som ikke er uhyggeligt.

Alt i alt er “The Toolbox Murders” dog ganske underholdende, hvis man kan lide film med masser af blod og visuelle mord. Men rigtig uhyggelig er den nu ikke.

Også omtalt på horrorsiden.dk

Instruktør: Tobe Hooper
Udgivelsesår: 2003

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.