Klovn af Michael Kamp

Klovn af Michael Kamp

En skov, et nedbrændt cirkus og en gammel hemmelighed som dukker op til overfladen. I Klovn forvandles grinene til skrig.

Oscar går i 6C i den lille by, Ullerup. Her er som regel fredeligt og kedeligt, men selv Ullerup rammes af trenden fra USA, hvor spøgefugle klæder sig ud som klovne og skræmmer tilfældige forbipasserende. En nat vågner Oscar og ser en klovn udenfor vinduet. Han bliver vildt forskrækket, selvom han godt ved, at det bare er en, der har klædt sig ud.

Det er dog bare begyndelsen. Jannick og Anders, Ullerups ballademagere, beslutter sig nemlig for at køre spøgen længere ud. Anders har overhørt en samtale, hvor det kom frem, at der i gamle dage brændte et cirkus ned inde i Ullerup Skov. Nu overtaler han Jannick til at gå med ind i skoven og finde nogle fede souvenirs, som de kan bruge til at skræmme folk med.

De finder også det nedbrændte cirkus, men noget er helt galt. For hvorfor hænger der en død klovn i et af de gamle træer?

Michael Kamp har skrevet horror for både børn og voksne. Klovn hører til blandt børnebøgerne og kan læses fra 10-11 år. Selvom jeg aldersmæssigt er langt fra målgruppen, følte jeg mig nu alligevel godt underholdt. Måske fordi Kamp ikke skåner læserne for nogle barske scener, som nok skal kunne afstedkomme et mareridt eller to hos de yngre læsere.

Kamp er i det hele taget eminent til at finde på overraskende og nervepirrende plots, som her hvor døde klovne hjemsøger en lille dansk landsby i sand Freddy Krueger stil for at hævne en gammel uretfærdighed. Samtidig er sproget levende og fuldt af billeder, som gør det nemt at leve sig ind i fortællingen.

Jeg skal heller ikke glemme at rose Flemming Schmidt for den fantastiske forside, der skriger KILLER CLOWNS på den fedeste måde. Den er der ikke meget hygge-nygge over.

Kamp har også skrevet serien Nekromathias til samme aldersgruppe. Den har dog en langt mere humoristisk tone. Jeg kan lide begge bøger, men tænker umiddelbart at Klovn er til de mere gyservante børn på grund af de til tider ret grafiske scener, der næsten kunne være skrevet til voksne.

Alt i alt leverer Michael Kamp endnu et pletskud, som jeg kun kan anbefale, hvis du kender en gyserglad pige eller dreng. Du skal bare lige sikre dig, at de ikke lider af coulrofobi først.

Klovnen sparkede til Susans lig, så det rullede en halv omgang. Så trådte den et skridt frem mod manden der ombestemte sig og forsøgte at komme den anden vej. Den udstødte igen den underlige, halvkvalte lyd mens den lagde hammeren på skulderen og fulgte efter ham. Manden stønnede af smerte og forsøgte at trække sit smadrede ben efter sig da klovnen placerede en komisk stor sko på det sårede ben og hævede hammeren med et bredt grin. En fontæne af blod oversprøjtede både klovnen og fortovet, da manden gik itu. Oscar tissede i bukserne.”

Også Henrik Einspor har i I klovnenes kløer ladet sig inspirere af den bølge af killer clowns, der fyldte mediebilledet i slutningen af 2016. Og så er der naturligvis klovnen over dem alle, Pennywise, fra Stephen Kings nyklassiker Det onde.

Om Klovn:

Udgivelsesår: 07.09.2017
Forlag: Tellerup, 164 sider
Omslag: Flemming Schmidt

Tak til forlaget Tellerup for læseeksemplaret.

Besøg Michael Kamps hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.