april 2020
M Ti O To F L S
« mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Arkiver

Slottet i Otranto af Horace Walpole

Slottet i OtrantoHorace Walpole skrev Slottet i Otranto helt tilbage i 1764. Han var født som tredje søn af Englands daværende premierminister, og takket være faderens betydelige formue kunne Walpole hele sit liv beskæftige sig med, hvad han havde lyst til frem for at måtte arbejde for føden.

Slottet i Otranto er historien om den smukke Isabella, der skal giftes med fyrst Manfreds søn, Conrad. På bryllupsdagen bliver Conrad dog slået ihjel, da en gigantisk hjelm falder ned på ham ud af den blå himmel. Denne ulykkelige hændelse får Manfred til selv at ville gifte sig med Isabella, og det betyder, at han må skilles fra sin hustru, Hippolita. Men Isabella flygter, og undervejs får hun hjælp af en mystisk og yderst charmerende ung mand. Men mærkelige hændelser og Manfreds voldsomme temperament sørger for den videre udvikling af historien.

Slottet i Otranto er blevet udnævnt til at være den første gotiske roman af litterær værdi. Sproget i den er naturligvis lidt gammeldags, og efter nutidens standarder er romanen heller ikke særlig uhyggelig. Alligevel er den værd at læse, da man klart får et indblik i genrens begyndelse, og historien i øvrigt er ganske underholdende, hvis man ikke bliver for træt af at læse Eders dit og dat.

Om bogen:

Originaludgave: 1764
Originaltitel: The castle of Otranto

Et Svar to “Slottet i Otranto af Horace Walpole”

  • […] ligesom han udgav forskellige kataloger, og i 1764 begyndte han så på sin kendte roman “Slottet i Otranto“. Angiveligt fandt Walpole inspiration til romanen efter et maretidt kombineret med arbejdet […]

Skriv en kommentar