november 2017
M T O T F L S
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Arkiver

Dean Koontz

Dean KoontzDean Ray Koontz blev født d. 9. juli 1945 i Everett, Pennsylvania af fattige forældre. I 1967 fik han sin eksamen fra  Shippensburg University of Pennsylvania, og kort efter startede han som engelsklærer på Mechanicsburg High School. I sin fritid skrev han, og i 1968 fik han udgivet sin første roman “Star Quest”, som ikke er blevet oversat til dansk.

Op gennem 1970’erne udgav Koontz en stigende strøm af romaner både under sit eget navn og en række psedonymer, bl.a. David Axton, Leonard Chris, Brian Coffey og Leigh Nichols. Hans romaner befinder sig oftest i horror, thriller og science fiction genrerne, og hans bøger rammer jævnligt bestseller listerne. Ikke mindre end tolv titler har ligget nr. 1 på New York Times hardcover bestseller-liste, herunder Ægtemanden, Odds mareridt og Nådesløs.

Dean Koontz bøger er blevet oversat til 38 sprog, og han har solgt mere end 400 millioner bøger.

Under sin collegetid konverterede Koontz til katolicismen, og hans tro på Gud skinner igennem stort set hele hans forfatterskab.

Udvalgt bibliografi:

Djævleyngel (Demon Seed, 1973)
Kuldegys (Night chills, 1976)
Fanget i isen (Icebound, 1976)
Syner (The Vision, 1977)
Sælsom hvisken (Whispers, 1980)
Stemmer i natten (The Voice of the Night, 1980)
Øjne i mørket (The Eyes of Darkness, 1981)
Masken (The Mask, 1981)
Rædslernes hus (The House of Thunder, 1982)
Skygger (Phantoms, 1983)
Mørkefald (Darkfall, 1984)
Døren til december (The Door to December, 1985)
Tusmørkeøjne (Twilight Eyes, 1985)
Fremmede (Strangers, 1986)
Eksperimentet (Watchers, 1987)
Helvedes flammer (Shadowsfires, 1987)
Lynet slår ned (Lightning, 1988)
Midnat (Midnight, 1989)
Ondskabens bolig (The Bad Place, 1990)
Kold ild (Cold Fire, 1991)
Dødens museum (Hideaway, 1992)
Dobbeltgænger (Mr Murder, 1993)
Vintermåne (Winter Moon, 1994)
Mørkets floder (Dark Rivers of the Heart, 1994)
Ukendte veje (Strange Highways, 1995)
Intensitet (Intesity, 1995)
Tiktak (Ticktock, 1996)
Eneste overlevende (Sole Survivor, 1997)
Frygt intet (Fear Nothing, 1997)
Dræbende tanker (False Memory, 1999)
Grib natten (Seize the Night, 1999)
Nabo til himlen (One Door Away From Heaven, 2001)
Så langt øjet rækker (From the Corner of His Eyes, 2001)
I månens skær (By the Light of the Moon, 2002)
Odd Thomas (Odd Thomas, 2003)
Profetien (Life Expectancy, 2004)
Dommedag (The Taking, 2004)
Ansigtet (The Face, 2004)
Odd for evigt (Forever Odd, 2005)
Deadline (Velocity, 2005)
Frankenstein, Første bog: Den fortabte søn (Dean Koontz’s Frankenstein, Book One: Prodigal Son, 2005)
Frankenstein, Anden bog: Nattens By (Dean Koontz’s Frankenstein, Book Two: City of Night, 2005)
Broder Odd (Brother Odd, 2006)
Ægtemanden (The Husband, 2006)
Et godt menneske (The Good Guy, 2007)
Odds mareridt (Odd Hours, 2008)
Frankenstein, Tredje bog: Død og levende (Dean Koontz’s Frankenstein, Book Three: Dead and Alive, 2009)
Nådesløs (Relentless, 2009)
Breathless, 2010

Udvalgt filmografi:

Demon Seed, 1977
Wathcers, 1988
Whispers, 1990
Servants of Twilight, 1991
Hideaway, 1995
Intensity, 1997
Phantoms, 1998
Mr Murder, 1998
Sole Survivor, 2000
Black River, 2001

Læs mere:

Wikipedia
Koontz’ hjemmeside

Skriv en kommentar