september 2017
M T O T F L S
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arkiver

Ishirô Honda

Ishirô HondaIshirô Honda blev født 7. maj 1911 i Japan, og døde 28. februar 1993.

Ishirô Hondas karriere startede som assistent for Japans berømte instruktør, Akira Kurosawa (bl.a. “7 samuraier”). Siden slog han igennem indenfor den genre, japanerne betegnede som “tokusatsu”, dvs. film der ofte indeholdt en superhelt og masser af special effects, og gerne udspillede sig indenfor horror, science fiction og fantasy. Den mest populære type blandt disse film var de såkaldte “kaiju”-film (kaiju betyder mærkelige bæster), og med sine film om Godzilla ramte Honda lige i plet. Han skulle under arbejdet med filmen “Rodan” have udtalt: “Monsters are born too tall, too strong, too heavy, that is their tragedy“.

Udvalgt filmografi:

Dreams (1990
Gojira-Minira-Gabara: Oru kaijû daishingeki (1969)
Kingu Kongu no gyakushû (1967)
Furankenshutain tai chitei kaijû Baragon (1965)
Mosura tai Gojira (1964)
Kingu Kongu tai Gojira (1962)
Uchu daisenso (1959)
Tetsuwan toshu inao monogatari (1959)
Sora no daikaijû Radon (1956)
Godzilla, King of the Monsters! (1956)
Gojira (1954)
A Story of a Co-op (1949)

Læs mere om Ishirô Honda:

Wikipedia
IMDB

Skriv en kommentar