december 2017
M T O T F L S
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arkiver

Roger Corman

Roger CormanRoger William Corman blev født 5. april 1926 i Detroit. Han har produceret næsten 400 film og har selv instrueret over 50. Cormans kaldes spøgefuldt for “King of the Bs”, fordi han har lavet så mange B-film. Ind i mellem har Corman også stået på den anden side af kameraet, og han har bl.a. haft mindre roller i “The Silence of the Lambs” og “Apollo 13″.

Mens Roger Corman var mest aktiv, producerede han op til 7 film om året. Den hurtigste film var formentlig ” The Little Shop of Horrors” (1960), hvor bl.a. Jack Nicholson medvirkede, og som efter sigende blev filmet på kun 2 dage og en nat. I dag kendes Corman måske bedst for sine mange Edgar Allan Poe filmatiseringer, bl.a. “House of Usher” (1960), “The Pit and the Pendulum” (1961) og  “Tales of Terror” (1962), som alle havde Vincent Price i hovedrollen.

I 1970 grundlagde Roger Corman New World Pictures, som udgav en række kult-film, bl.a. “Death Race 2000” (1975) og  Joe Dante filmen “Piranha” (1978). Corman solgte siden New World Pictures, og kom i stedet med i først Concorde Pictures og siden New Horizons.

I 2005 blev Roger Corman hædret med “The Lifetime Achievement Award” ved New York City Horror Film Festival. Corman var den fjerde som modtog denne udmærkelse efter George A. Romero, Tom Savini og Tobe Hooper, og fire år senere i 2009 modtog han den prestigefyldte “Honorary Lifetime Achievement Oscar”.

Udvalgt filmografi:

Frankenstein Unbound (1990)
Deathsport (1978)
Bloody Mama (1970)
The Masque of the Red Death (1964)
Tales of Terror (1962)
Pit and the Pendulum (1961)
The Little Shop of Horrors (1960)
House of Usher (1960) The Wasp Woman (1959)
The Undead (1957)
Attack of the Crab Monsters (1957)
Day the World Ended (1955)
The Beast with a Million Eyes (1955)
Swamp Women (1955)

Læs mere:

The Fearmakers af John McCarty
IMDB
Wikipedia

Skriv en kommentar