september 2017
M T O T F L S
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arkiver

Terence Fisher

Terence FisherFødt 23. februar 1904 i London, død 18. juni 1980.

Terence Fisher var en af de største gyser-instruktører i 1950’erne og 1960’erne, hvor han arbejdede for det britiske filmstudie Hammer Films. Her genoplivede han den gotisk horror i farvefilmen, og selvom blodet, gyset og de seksuelle overtoner i hans film virker uskyldige i dag, var de uden fortilfælde dengang. Hans første film i “new gothic” var “The Curse of Frankenstein” (1957), som også var med til at placere Hammer Film i gyser-genren, og som introducerede Christopher Lee og Peter Cushing som ledende stjerner indenfor genren. Herefter fulgte en række adaptioner af klassiske gys, bl.a. “Dracula” (1958), “The Hound of the Baskervilles” (1959) og “The Mummy” (1959).

Selvom Terence Fishers film var gode publikums-successer, fik han ingen anerkendelse af samtidens kritikere. I dag anerkender man dog hans film på deres egne vilkår.

Udvalgt filmografi:

Frankenstein and the Monster from Hell (1974)
Frankenstein Must Be Destroyed (1969)
The Devil Rides Out (1968)
Frankenstein Created Woman (1967)
Dracula: Prince of Darkness (1966)
The Phantom of the Opera (1962)
The Curse of the Werewolf (1961)
The Two Faces of Dr. Jekyll (1960)
The Brides of Dracula (1960)
The Mummy (1959)
The Man Who Could Cheat Death (1959)
The Hound of the Baskervilles (1959)
The Revenge of Frankenstein (1958)
Dracula (1958)
The Curse of Frankenstein (1957)
Four Sided Triangle (1953)
A Song for Tomorrow (1948)

Læs mere:

The Fearmakers af John McCarty
IMDB
Wikipedia

Skriv en kommentar