maj 2020
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arkiver

Den døde zone af Stephen King

Den døde zone af Stephen KingJohnny Smith lever et godt liv. Han er kæreste med Sarah, er glad for sit job som lærer og alt er fint. Men en aften efter en hyggelig tur i tivoli kommer han ud for et grimt uheld, som sender ham i coma i mange år. Da han vågner op er alt anderledes. Sarah er blevet gift, Johnnys mor er død – og Johnny har fået en underlig evne. Når han rører ved folk, kan han nogen gange se glimt af deres fremtid!

I starten giver det Johnny en uvelkommen berømmelse, men det lykkes ham at finde ro, da han flytter ud på landet til sin far. Men en dag møder han er kendt politiker, som går efter at vinde præsidentvalget, og da Johnny rører ved ham, får han et glimt af en meget ubehagelig fremtid. For Greg Stillson er en mand med hemmeligheder, ingen kender til.

Nu må Johnny så overveje dilemmaet: hvis du kunne rejse tilbage i tiden og slå Hitler ihjel, før han kom til magten – ville du så gøre det?

Den døde zone er en fremragende roman. Stephen King beskriver skræmmende, hvordan det må være at vågne op efter mange år og opdage, hvor meget verden har forandret sig. Johnny befinder sig næsten i et helt andet univers, og hans ny evne hjælper ikke det mindste på at få ham til at føle sig tilpas. Og tankeeksperimenet om man kan redde verden ved at slå en anden ihjel, er rigtig interessant stillet op.

Bogen er filmatiseret af David Cronenberg i 1983. Det er ikke verdens bedste Stephen King filmatisering (og slet ikke når man tænker på, hvad David Cronenberg ellers har præsteret), men Martin Sheen og Christopher Walken er dog ok som henholdsvis Greg Stillson og Johnny Smith.

Om bogen:

Originaltitel: The Dead Zone
Udgivelsesår: 1979

5 Svar to “Den døde zone af Stephen King”

  • […] og “Videodrome”. Mere ovre i mainstreamgenren har han instrueret Stephen Kings “The Dead Zone“. King og Cronenberg har ikke meget tilfælles, men  “The Dead Zone” indeholder […]

  • hej, jep det en superfed historie, og filmen er okay, men der er osse kommet en serie over bogen der hedder” den Døde Zone” over 6 sæsoner2 jeg kan godt anbefale at man ser den, men jeg må indrømme, at den nu og da køre i tomgang, men ellers er den okay. Venlig hilsen Martin.

  • […] ”22.11.63” vender King tilbage til et tema, han tidligere har taget op (”Den døde zone”), om hvorvidt det moralsk kan forsvares at dræbe én mand for at ændre verdenens […]

  • […] samme højder. Han har også skrevet om ‘Magtfulde Mænd Der Går Amok’ både i Den døde zone og Som en ond drøm m.fl., ligesom han har behandlet emnet om en by, som bliver isoleret (omend […]

  • […] månen af Fred Duval & Jean-Pierre PécauI kamp mod tiden af Ben Elton22.11.63 af Stephen KingDen døde zone af Stephen KingBødlen af Patrick […]

Skriv en kommentar