Det mørke tårn: revolvermanden af Stephen King

Revolvermanden af Stephen KingStephen King startede på sit store episke værk Det mørke tårn serien i 1982 med Revolvermanden. Først i 2004 satte han sidste punktum efter mere end 3000 sider og 7 bind. Serien står centralt i Kings forfatterskab og trækker tråde ud til et stort antal af hans øvrige bøger. Serien er pt. ved at blive udgivet som tegneserie, hvor første bind er udkommet på dansk. Indholdet stammer dog hovedsageligt fra den fjerde bog.

Hovedpersonen i serien om Det Mørke Tårn er revolvermanden Roland. Han er den person, alle trådene samles om, og det er ham, som er på en utrættelig jagt efter tårnet. Verden forandrer sig, og det går hurtigere og hurtigere. Roland håber på at få svaret på hvorfor, når han engang finder Tårnet, som er det bindende punkt i universet. Måske stedet hvor alle verdener mødes?

Men denne færd kan han ikke gennemføre alene, så i løbet af serien kommer der flere personer til. De kommer fra andre verdener og andre tider, men fælles for dem er, at de søger Tårnet, selvom de måske ikke engang selv var klar over det, før de traf Roland.

I Revolvermanden er Roland på jagt efter Manden i Sort. Det har han været i flere år, men da historien starter, er han tættere på, end han nogensinde har været før. Hele tiden stiller Manden i Sort dog forhindringer i vejen for ham, og Roland må kæmpe mod en hel by og vandre igennem en endeløs ørken, før han endelig kommer så tæt på, at han kan se sit mål – Manden i Sort.

På vejen møder han drengen, Jake, der også er en central skikkelse i de efterfølgende bind. Jake er blevet slået ihjel i sin egen verden, og er på den måde kommet til Rolands verden, hvor han redder Roland fra at dø af solstik. Til gengæld tager Roland Jake med, da han drager videre. Men det er ikke uden bagtanker, for selvom Roland hurtigt kommer til at holde af Jake, så er jagten på Tårnet det eneste, der rigtig betyder noget for ham, og for det er han rede til at forråde alt andet.

Revolvermanden handler mest om Roland og hans barndom, og her introduceres man for det mystiske Tårn, som binder verdenerne sammen. Men man får også et indtryk af Rolands verden, der på mange måder minder om vores, og så alligevel er meget forskellig.

Læs mere på seriens hjemmeside.

Om bogen:

Originaltitel: The Dark Tower – the gunslinger
Udgivelsesår: 1982

2 tanker om “Det mørke tårn: revolvermanden af Stephen King

  1. Pingback: Vinden gennem nøglehullet af Stephen King

  2. Pingback: Et eventyr af Stephen King

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.