Dræberhunden Cujo af Stephen King

Dræberhunden Cujo af Stephen KingCujo er en godmodig og kærlig sankt bernhardshund, som aldrig kunne drømme om at gøre en flue fortræd. Han bor hos familien Cambers på en gård for enden af en blind vej. Den nærmeste nabo er den invalide krigsveteran Gary Pevier, Joe Cambers drikkekammerat, og en af de få Joe kalder en ven. Men en dag lader Cujo naturen gå over opdragelsen. Han begiver sig på kaninjagt, og det ender med, at han bliver bidt af en flagermus med rabbies. Et bid som får fatale konsekvenser.

Også den hjemmegående husmor, Donna Trenton, bliver bidt af et skadedyr – i hvert fald i overført betydning. I frustration over manglende indhold i sit liv har hun indledt et forhold til tennistræneren Steve Kemp, selvom hun egentlig stadig elsker sin mand, Vic. Da hun beslutter sig for at afslutte forholdet, tager Steve det ikke særligt pænt og sender et anonymt brev til Vic.

I småtingsafdelingen hører, at Trentons bil er gået i stykker, så Donna må tage den til mekanikeren, mens Vic er på forretningsrejse. Deres sædvanlige mekaniker har ikke tid. I stedet kører Donna ud til Cambers gård sammen med sønnen Tad på 4 år. Ikke så snart er de ankommet til gården, før bilen dør fuldstændig. Nu er de pludselig alene med Cujo, som efterhånden er blevet sindssyg af hundegalskab. Det er højsommer, og inde i bilen bliver der stegende varmt.

Dræberhunden Cujo er en af Kings allerbedste bøger. Den er skrevet i 1981, og blev filmatiseret i 1983 – men med en anden slutning end bogens for at slippe gennem censuren. Som man kan se af det foregående, er der flere dramaer i historien. Det største – og mest intense efter min mening – er dog mødet mellem Cujo og Donna på den øde gårdsplads. Stephen King formår simpelthen at gå ind i hovedet på såvel hund som kvinde og skaber en liv-og-død scene, der bør gå over i historien.

Hvis du ikke kan lide de overnaturlige elementer, der findes i nogen af Kings bøger, så kan du rolig læse Dræberhunden Cujo. Her er det virkelighedens dramaer, King tager under skræmmende behandling. Og som sædvanlig gør han det fremragende.

Om bogen:

Originaltitel: Cujo
Udgivelsesår: 1981

3 tanker om “Dræberhunden Cujo af Stephen King

  1. Pingback: Pigen der elskede Tom Gordon af Stephen King

  2. Pingback: Den tredje hund af Morten Nis Klenø

  3. Pingback: Fra sabelkatte til levende drager af Mikala Rosenkilde - Gyseren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.