Dødens jagt af Joe Hill

Dødens jagt af Joe Hill

Jude er musiker, kendt for hårdt metal og for at samle på bizarre effekter. Da Judes sekretær Danny fortæller om en kvinde, som har et spøgelse til salg på Internettet, er der derfor ikke tvivl i Judes sind. Det må han bare eje.

Desværre viser det sig, at der følger mere med spøgelset end det jakkesæt, det ankommer i. Spøgelset er nemlig Judes eks-kærestes stedfar, og denne stedfar har noget seriøst at hævne. Jude tager kampen op mod spøgelset sammen med kæresten MaryBeth – eller Georgia som Jude kalder hende – og sine to hunde, Angus og Bon, men spøgelset er ikke indstillet på at forsvinde igen.

Joe Hill er søn af Stephen King, og det vækker jo visse forventninger til en debutroman. Forventninger som jeg fik tilfredsstillet til fulde. Historien er skrevet lige ud ad landevejen i et udmærket og læsevenligt sprog. Historien holder fint sammen, og der er flere uhyggelige sekvenser undervejs, der lige får én til at stoppe op et øjeblik. Slutningen er måske lidt over kanten, men ind i mellem er det også fint nok med det. Joe Hill bruger masser af henvisninger til musik, men med valget af en musiker som hovedperson falder det fint i tråd med plottet.

Alt i alt synes jeg godt om “Dødens jagt”, og ser frem til næste udgivelse fra Joes hånd. Pseudonymet er for øvrigt også navnet på en sanger og fagforeningsaktivist, der døde i 1915 – henrettet for en dom for mord.

Andre skriver:

Litteratursiden:
Dødens jagt er skrevet af den debuterende unge forfatter Joe Hill, som har en meget berømt far, nemlig Stephen King. Det er nu ikke derfor, man skal læse Dødens jagt. For selv om der unægtelig er et slægtskab i både skrivestil og helt klart i emne og tematik, synes jeg, at Joe Hill fortjener at stå for sig selv […] Romanen er velskrevet og fuld af god og gedigen BØH, som man fandt i Kings velmagtsgyserdage med romaner som Det onde og Ondskabens Hotel. Dødens jagt tilbyder kort sagt sin læser et reelt og virkningsfuldt gys. (Læs hele anmeldelsen her)

Planet Pulp:
Dødens Jagt er formidabel underholdning – en glimrende moderne twist på en klassisk gotisk model og heller ikke uden paralleller til Susan Hills populære The Woman in Black fra 1983 […] Joe Hill skriver et direkte prosa, der stilmæssigt ikke tåler sammenligning med den måde, hans far skriver på. Der er næppe nogen tvivl om, at Hill igennem sin hidtidige forfatterkarriere også ihærdigt har forsøgt at undgå at tilnærme sig sin berømte fars stil, men det må til Hills ros siges, at det virkelig lader til, at han har fundet sin egen stemme. (Læs hele anmeldelsen her)

Kulturkapellet:
Der, hvor Dødens Jagt fungerer allerbedst, er i de passager, der er placeret i grænselandet mellem fantasi, overnaturlige hændelser og bogens virkelighed. Her brillerer Hill med en fortælleiver, der kan tage pusten fra de fleste […] tempofyldt b-gyserfilm i bogform, som alle genreelskere garanteret vil sætte til livs med smaskende velbehag. (Læs hele anmeldelsen her)

Om “Dødens jagt”:

Udgivelsesår: 2007
Forlag: Politiken, 347 sider
Originaltitel: Heart-shaped box, 2007
Oversætter: Hans Palle Mortensen

Andre bøger af Joe Hill:

20th Century Ghosts, 2008
Horn, 2011
In the Tall Grass, 2012 (med Stephen King)
NOS-4R2, 2013
The Fireman, 2016
Strange Weather, 2017
Full Throttle, 2019

2 tanker om “Dødens jagt af Joe Hill

  1. Pingback: Glemt titel og forfatter

  2. Pingback: Third Annual Aarhus Workshop on Recreational Fear 2023 - Gyseren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.