Alt det du ønsker dig af Helle Lenschow

Alt det du ønsker digDet er ikke særlig tit, at der udkommer deciderede danske gysere, men her har forlaget Cadeau udgivet en udmærket lille novellesamling af debutanten Helle Lenschow.

Alt det du ønsker dig består af 5 noveller. Svagest er efter min mening “Figuren af sten” om et kærestepar, som tager på weekendophold på en øde ø. Her bliver kvinden dræbt af et mystisk væsen, men ingen tror på manden.

Stærkest er nok “Fru Egenthardts indkøb”, som giver en lille overraskelse i slutningen. Jeg kunne også godt lide slutnovellen “Sidste semester”, selvom jeg synes, den ender lidt uforløst.

På minus siden er, at de to første noveller virker til at have fundet inspiration fra allerede eksisterende fortællinger. “Dagbog” (som ellers har en fin slutning) starter med at en kvinde forbandes efter at have kørt en sigøjner ihjel, men slipper for straf i vores retssystem. Det har vi allerede set i Stephen Kings Thinner. Også titelnovellen “Alt det du ønsker dig” har taget lidt fra bl.a. King, fx titlen som jeg synes minder meget om “Needful things”. Derudover får jeg også associationer til novellen “The monkey’s paw” af W. W. Jacobs.

På trods af mine anker synes jeg dog, at det er dejligt, at der kommer nye danske gysere, og selvom Alt det du ønsker dig måske mest henvender sig til unge, så kan gyserfans i min alder nu også have fornøjelse af den. Så Helle Lenschow – forsøg dig endelig igen!

Om bogen:

Udgivelsesår: 2007
Illustrationer: Preben Winther

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.