Boo’ya Moon – Liseys Historie af Stephen King

Boo'ya Moon – Liseys HistorieBoo’ya Moon – Liseys Historie starter to år efter, at Liseys mand, forfatteren Scott Landon, døde ganske pludseligt. Hun har sørget og grædt, men har ikke tilladt sig i tankerne at genleve hele sit ægteskab, og er derfor ikke rigtig kommet over Scotts død. I løbet af de to år er hun blevet opsøgt af mange litteraturinteresserede, som alle ønsker at få fingre i de noter, udkast og eventuelle uudgivne bøger, der ligger i Scotts gamle arbejdsværelse. Alle har måttet finde sig i et høfligt nej, men så dukker psykopaten Jim Dooley op. For at undslippe Dooley er Lisey nødt til at huske de ting, som hun fortrængt, og her fangede historien mig for alvor.

Stephen King fortæller troværdigt og smukt om ægteskabet og den store kærlighed mellem Scott og Lisey og Boo’ya Moon – Liseys Historie er derfor også en kærlighedshistorie. Kender man lidt til Kings egen fortid, kunne man godt fristes til at tro, at Lisey er modelleret efter Kings egen kone Tabita, der – ligesom Lisey – har stået last og brast med sin mand gennem både alkohol- og stofmisbrug. Det siger King dog selv ikke er tilfældet.

Udover den fine kærlighedshistorie er det også en historie, om en lille dreng som må gå gennem helvede i sin barndom og finder sin redning – en tveægget én af slagsen – i verdenen Boo’ya Moon. Her er smukt om dagen og farligt om natten, og det er her, ‘Det Lange Bæst’ bor.

Det er en smuk men også gysende og grusom roman, som igen beviser, at Stephen King ikke for ingenting er en af verdens bedst sælgende forfattere. Men det kræver lidt tid at sætte sig ind i Lisey og Scotts særlige jargon. Til gengæld må jeg sige, at da først jeg var indfanget, kunne jeg ikke slippe bogen igen.

Om Boo’ya Moon – Liseys Historie:

Originaltitel: Lisey’s Story
Udgivelsesår: 2006

3 tanker om “Boo’ya Moon – Liseys Historie af Stephen King

  1. Pingback: Oceanet hvor grusvejen endte af Neil Gaiman

  2. Pingback: Duma Key af Stephen King

  3. Pingback: Spejlkabinettet af Per Jacobsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.