Skidt klædte mænd med baseballbat af Morten Nis Klenø

Skidt klædte mænd med baseballbat af Morten Nis KlenøMan tager en poltergejst, en morderisk bande, en bager, et postbud, og et par byboer der flytter ind, hvor de slet ikke kan bunde. Dertil lægger man en fantastisk titel, og resultatet bliver en læseoplevelse ud over det sædvanlige.

Da jeg så titlen Skidt klædte mænd med baseballbat, måtte jeg bare læse bogen bag. Sådan en titel (som i øvrigt gav mig associationer til Stephen Kings novelle ”Lumpne mænd i gule frakker”) måtte dække over noget godt. Og det gør den også.

Erling og Abelone flytter fra storbyen til den lille by Tolby, som er blevet dem anbefalet af Erlings gamle ven, posten Lauge, fordi husene er så billige. Knap er de dog flyttet ind, før der begynder at ske mystiske ting. Erling ser et mærkeligt lys i stuen. Huset virker altid mørkt. Og hvad er det for en underlig skikkelse, som holder til i kælderen? Og som om de mystiske hændelser i huset ikke er nok, så opdager Erling og Abelone også, hvordan den lokale bande, Tolby-banden, styrer byen med hård hånd. De tager, hvad de vil have, og tæsker hvem de vil. Og ingen tør stoppe dem – mindst af alle den lokale landbetjent. Men Tolby har også en bager, og han kan andet end at bage hindbærsnitter.

Klenø har fundet inspiration til en del af historien i et virkeligt mord begået i Tolne for ca. 20 år siden, men har bygget på og ændret så historien nu er blevet en to-delt beretning med en djævelsk side. Historien er generelt spændende, og i perioder skriver Klenø en vis legemesdel ud af bukserne. Bl.a. dobbeltscenen hvor Erling konfronterer Tolby-banden, og hvor Abelone samtidig står overfor poltergejsten er utrolig godt beskrevet, ligesom beskrivelsen af Tolby-bandens svingture også sidder lige i skabet.

På andre områder synes jeg dog, det kikser lidt sprogligt, og især dialogerne virker ind i mellem kunstige. Trods det synes jeg nu stadigvæk, at Skidt klædte mænd med baseballbat er en herlig læseoplevelse, og er du til dansk provins-gys, skal du helt sikkert tage en tur til Tolby.

Skidt klædte mænd med baseballbat er Morten Nis Klenøs første roman. Tidligere har han skrevet novellesamlingen ”Rustvogn”, der blev udgivet som Books on Demand.

Om Skidt klædte mænd med baseballbat:

Udgivelsesår: 2008
Omslag: Morten Nis Klenø

7 tanker om “Skidt klædte mænd med baseballbat af Morten Nis Klenø

  1. Pingback: Den tredje hund af Morten Nis Klenø

  2. Pingback: Den tredje hund af Morten Nis Klenø | Horrorsiden

  3. Pingback: Skyggen over Mundstrup af Mads L. Brynnum

  4. Pingback: Tilflytterne af Pelle Møller

  5. Pingback: Natradio af Niels Kjærgaard

  6. Pingback: Fjordhusemassakren af Preben Steen - Gyseren

  7. Pingback: Willumsens slagteri af Alice Aagaard & Peter Pedersen - Gyseren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.