Ægtemanden af Dean Koontz

Ægtemanden af Dean KoontzMitch Rafferty er en ganske almindelig gartner, hvis liv handler om hans tomands-firma, hustruen Holly som han elsker over alt på jorden, og deres lille men dejlige bungalow i Orange County, Californien.

Men en dag får han en ualmindelig opringning. Hans hustru er blevet kidnappet, og kidnapperne vil have 2 millioner dollars, ellers slår de hende ihjel. 2 millioner er langt udenfor Mitchs økonomiske formåen, men kidnapperne har en plan, og skridt for skridt trækkes Mitch længere ind i et mareridt, hvor det snart ikke længere kun er Hollys liv, som er på spil.

Dean Koontz hører til blandt verdens mest sælgende forfattere, og selvom jeg ind i mellem kan få nok af hans bøger, så hører Ægtemanden til i den gode ende af forfatterskabet. Her er tale om en hæsblæsende thriller, hvor siderne er fyldt med action, og hvor det er heltens mod og kærlighed til hustruen, som fører til succes eller fiasko, og ikke et overordnet Forsyn der redder dagen med guddommelig indgriben.

Slutningen vil nok ikke overraske nogen, men undervejs fører Koontz helten ad vilde og uforudsigelige veje, og jeg kunne glæde mig over, at Koontz denne gang faktisk snød mig mht. en af personerne, som ellers ofte kan være temmelig forudsigelige i Koontz romaner.

Ifølge Filmz er Ole Bornedal blevet hyret af det amerikanske filmselskab Focus Features til at instruere en filmatisering af Ægtemanden. Bornedal skal skrive et nyt udkast af manuskriptet, der oprindeligt blev skrevet af Glenn Gers. Nyheden er fra 2009, men står stadig på Focus Features hjemmeside så det bliver spændende at se, om der engang kommer en film ud af det. Jeg kan i hvert fald levende forestille mig, at Ægtemanden kunne blive en rigtig spændende film. Og så er der den ekstra krølle, at Koontz optræder nærmest live til årets krimimesse i Horsens, når DR transmitterer et interview med ham lørdag eftermiddag.

Om Ægtemanden:

Udgivelsesår: 2008
Omslag: stoltzedesign

En tanke om “Ægtemanden af Dean Koontz

  1. Jannik siger:

    Sjovt, at du synes denne skulle være bedre end Tick-Tock, jeg har nok læst ca. 90 Koontz-bøger og synes at denne er den dårligeste han nogen sinde har skrevet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.