Legetøj af Mikala Rosenkilde

Legetøj af Mikala RosenkildeForlaget Kandor, som tidligere bl.a. har udgivet Nikolaj Højbergs novellesamling Lejlighed 42, har rigtig mange spændende udgivelser på plakaten i 2011. Dels udkommer Højberg med gyseren Deamonolotria, som jeg personligt ser meget frem til at læse, og dels er der flere science fiction og fantasy udgivelser på vej. Forlaget Kandor har nemlig som vision at udgive bøger, der bringer nyt blod til de fantastiske genrer: gys, horror, fantasy og science fiction.

Men heldigvis behøver man ikke vente på at læse Mikala Rosenkildes novellesamling Legetøj, for den er udkommet og kan findes både på biblioteket og hos boghandleren.

Legetøj er en glimrende debut, som forlaget selv betegner som “en karruseltur i magisk realisme, spænding og science fiction.” Jeg synes dog godt, at jeg kan strække genrerne lidt og tage den med her på Gyseren, for mange af novellerne indeholder også et twist af horror.

I 16 noveller tager Rosenkilde læseren med på en rejse ind i et herligt skævt og anderledes univers. I en novelle dukker der pludselig kæmpestore varaner op på en dansk gårdsplads, i en anden novelle er det forhistoriske flyveøgler som invaderer hovedstaden. I en historie fortæller Rosenkilde om en ældre dame der udsættes for et hjemmerøveri, der får en uforudset slutning, i en anden historie skaffer en god idé middagen på bordet. Nogle af historierne linkes sammen undervejs, når personerne pludselig dukker op i en ny fortælling, og samlingens sidste novelle samler godt op på alle idéerne.

Hver historie er til en vis grad uforudsigelig, fordi man aldrig ved, om Rosenkilde holder sig i det realistiske univervers, eller lige smider en flok kæmpe-edderkopper ind fra sidelinjen. Det er super-underholdende og ganske imponerende lavet.

Ikke alle historier er måske lige nytænkende, og en vis inspiration fra bl.a. Stephen King ses ind i mellem ret tydeligt. Det skal dog ikke afholde nogen fra at læse Legetøj, for jeg følte mig godt underholdt hele vejen igennem og har bestemt lyst til at læse mere fra Mikala Rosenkildes skæve pen.

Læs et interview med Mikala Rosenkilde på Fantastiske Forfattere
Læs mere på Forlaget Kandors hjemmeside

Om bogen:

Udgivelsesår: 2011
Forlag: Kandor, 171 sider
Omslag: Kenny Weng

Indhold:

Det tynde forhæng
Nephila Clavipes?
Veras vaskedag
Hypnotisøren
Sne i juli
Middagsgæsten
H1N13
Afgang
Guds udvalgte
Lavkonjuktur
Meteoritten
Tusmørkefolket
Invasion
Revnen
En anderledes dag
Legetøj

2 tanker om “Legetøj af Mikala Rosenkilde

  1. Mikala siger:

    Tusind tak for den flotte anmeldelse, jeg lige stødte på. Det glæder mig meget at bogen faldt i smag. Nu er novellesamlingen for resten på vej som lydbog …

    Mange venlige hilsner

    Mikala Rosenkilde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.