The Best of Kim Larsen af K. Lyng Larsen

The Best of Kim LarsenMed en titel som The Best of Kim Larsen kom jeg straks til at tænke på gavflaben og nationalskjalden Kim Larsen, men det viser sig, at vi har endnu et begavet talent med samme navn men indenfor en helt anden genre. Her er nemlig tale om et tegneseriesalbum, som forfatteren selv betegner som: “… de bedste (eller i hvert fald færdiggjorte) tegneserier, jeg har lavet det sidste halvandet årti.” Hovedparten af historierne er skabt på tegneseriemaratons, hvor tegneren laver en x antal sider lang tegneserie fra bunden på x antal timer, men der er også et par historier, som er skrevet af andre forfattere, og som er lavet over en længere periode.

I alt består The Best of Kim Larsen af 8 historier, alle fortalt i sort/hvide billeder men alligevel forskellige stile. Enkelte af historierne, bl.a. “Bibliotekaren” holder sig til hvid baggrund med sorte streger, mens andre, som f.eks. “Monster” lader den sorte farve fylde billedet og skaber billedet med hvidt. Jeg kender desværre ikke de rigtige betegnelser for teknikkerne, men det er i hvert fald interessant og meget virkningsfuldt, når det sorte fylder rammen.

K. Lyng Larsen bruger også billedrammerne effektivt, idet enkelte sider er bygget traditionelt op med 3 rammer pr side, mens andre sider måske kun har én tegning, eller rammerne bryder hinanden, har forskellige størrelser osv. Skiftene skaber dynamik, men er også med til at understrege pointer og skabe stemninger.

De 8 historier er trykt kronologisk med de ældste først og med en kort introduktion til hver.

Jeg er ikke lige vild med alle historierne, men der er også små perler iblandt. “Monster” synes jeg plotmæssigt er lidt svag, men til gengæld er billedsiden suveræn. Her rummer hvert billede utrolig mange detaljer, selvom det umiddelbart ser meget simpelt ud. Samme stil er “Heavy” tegnet i, som iøvrigt bygger på et manuskript af Marc Washington. En fin lille historie som fik mig til at tænke på de gamle EC Comics.

“Bibliotekaren” hører til i den mere humoristiske ende og er mere enkelt tegnet, mens “Tordenskjold” blander historie og sagn i en kombination af de to tegnestile.

Til slut skal også nævnes “Kokken” hvor de gastronomiske udfoldelser tages til nye højder. En velfortalt historie med enkle, men effektive tegninger.

Indhold:

Fishbreath, 1999
Kvæg, 2000
Monster, 2001
Heavy, 2002
Bibliotekaren, 2006
Kokken, 2007
Tordenskjold, 2008
Holger, 2010

Om The Best of Kim Larsen:

Udgivet: 2011
Forlag: Serieland

Læs også Thomas Thorhauges anmeldelse på Nummer9.dk

2 tanker om “The Best of Kim Larsen af K. Lyng Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.