Nye udgivelser 2024-08

Nye udgivelser 2024-08

Hver uge udkommer der nye, interessante titler indenfor de fantastiske genrer. Med disse lister forsøger jeg at samle særligt spændende nyudgivelser og give dem lidt velfortjent rampelys. Titlerne beskrives med link til forlagenes/boghandlernes omtaler, og skulle jeg have omtalt bogen allerede, er der også link til den her på Gyseren.

Tak til Janus Andersen for at trække ugelisterne jeg bruger til udarbejdelsen.

Nye udgivelser 2024-08

Den ensomme konge af Søren og Morten Ellemose er på listen med nye udgivelser 2024-08Den ensomme konge af Søren & Morten Ellemose
Forfatterskabet.dk, 2024. – 148 sider, illustreret

Under en voldsom storm banker det på døren ved en gammel kro.
Uden for står en sølle og krumbøjet skikkelse, der tigger om ly.
Som betaling tilbyder den gamle vandringsmand sine historier fra en svunden tid …

Den ensomme konge er andet bind i serien “Brødrenes Grumme Eventyr” – som er en samling af eventyrlige fortællinger i novelleform.


En hemme-lig-hed af Martin FlinkEn hemme-lig-hed af Martin Flink
Afart, 2024. – 27 sider, alle illustreret

Ved du egentligt, hvad der foregår bag ligusterhækken hos din noget-åh-så-venlige-nabo?
Altså han hilser, som han plejer, men det er, som om han har en hemme-lig-hed.
Og er det ikke lang tid siden, at hans søde og charmerende kone og deres lille røver af en knægt har vist sig?

På den anden side så vedkommer det jo ikke andre, og han er jo flink, ham naboen …


Bibliotekarernes hævn af Tom GauldBibliotekarernes hævn af Tom Gauld
Cobolt, 2024. – Ca. 180 sider, alle illustreret i farver

Uanset om du elsker at læse bøger eller drømmer om at skrive din egen bog, er det her en bog for dig. Du møder den entusiastiske litteraturfan, de magtfulde bibliotekarer og den hårdtprøvede forfatter, når Tom Gauld med sin skarpe humor spidder alt fra Jane Austen til Game of Thrones.

Tom Gaulds tegneserier bliver trykt i The Guardian, The New Yorker og New Scientist, og i 2023 modtog han Eisner-prisen for “Bibliotekarernes hævn” i kategorien Årets bedste humoristiske tegneserie.

Tom Gauld er altid sjov, men han er sjov på en måde, hvor du føler dig klogere.” (Neil Gaiman)


Esbens fire liv af Svend Åge MadsenEsbens fire liv af Svend Åge Madsen
Gyldendal, 2024. – 266 sider

Den unge, generte Esben bliver puffet ud af barndomshjemmet i Virring og flytter ind til Aarhus, hvor han får job i et forsikringsselskab. Her lever han et stille liv med livrem og seler, og særligt når det kommer til piger, holder han helst en god sikkerhedsafstand. Men da han møder Tessa, er det kærlighed ved første blik, og en helt almindelig historie om forelskelse, flyttekasser og fremtidsdrømme tager sin begyndelse. Tessa er bare ikke helt almindelig.

ESBENS FIRE LIV er en historie om menneskets utrolige evne til at forbinde sig. En roman om menneskelig bevidsthed og kunstig intelligens, om tro, håb og ærlighed.


Skyggemennesket af Emilie Q. OlesenSkyggemennesket af Emilie Q. Olesen
Brændpunkt, 2024. – 244 sider

Anna mister sin søster og opdager, at hun i sin sorg er blevet en skygge af sit tidligere jeg. En tilstand, der har givet hende særlige evner. Hun kan pludselig tale med andre udgaver  af sig selv, og hun kan se og besøge andre versioner af virkeligheden. En af hendes dobbeltgængere bliver dog mere og mere nærgående, og denne udgave af hende synes ikke, at Anna udnytter sit fulde potentiale. Hun mener slet ikke, at Anna har ret til sit eget liv. Langsomt skubbes Anna længere og længere væk fra den virkelighed, hun kender.

Skyggemennesket er en eksistentiel fortælling med et strejf af magi om jagten på, hvad det vil sige at være menneske, om savn og familie, og om hvordan man kan leve den bedste version af sit liv.


Dødelig davre af Mark Russell & Peter SnejbjergDødelig davre af Mark Russell & Peter Snejbjerg
Comic Factory, 2024. – 114 sider

Landet Chokolovanien hærges af vampyrer. Marquis de Cocoa, som for nyligt selv er blevet forvandlet til en af de blodsugende udøde, beværter hver morgen venner og fjender fra nær og fjernt med et overdådigt morgenmåltid, mens solen udenfor langsomt stiger på himlen. Herved håber han at fjerne enhver mistanke fra sig selv, og undgå at hans undersåtter driver en stage igennem hans hjerte.

Men Marquisen er ikke den eneste, der jager i natten. Der er andre vanskabninger, der søger deres bytte, når mørket sænker sig – en vraltende, forvrænget ting, skabt ud af døde kadavere, en hvileløs, hævngerrig ånd, en lycantrop, der ikke kan modstå lugten af friskplukket frugt. Og ikke mindst en meget mystisk dværg, der bærer på en hemmelighed så grusom, at den kan omstyrte hele verdensordenen.

En frygtelig komedie, en spøgefuld horrortegneserie om mord, forræderi og mørkets gerninger. Morgenmad bliver aldrig det samme igen, når døden først har sat sig til bords!


Kæntrede træer af Gudrun ØstergaardKæntrede træer af Gudrun Østergaard
Leitura, 2024. – 276 sider

Kom Hjørdis, vi går hjem nu.”
Hjørdis var nået et godt stykke videre på klippeblokkene. Bjørg småløb hen imod hende, mens hun råbte. Pludselig slog bølgerne op til kanten af stensætningen med små sprøjt.
“Hjørdis! Vi skal hjem nu. Det stormer.”
I et langt skridt sprang Hjørdis videre til den næste sten, stoppede op og vendte sig om. Brynja så hurtigt tilbage mod den mørke himmel, og Hjørdis fulgte hendes blik mod stormen bag dem.
“Kom nu ned. Det er ikke sjovt.”
“Jo, det er smaddersjovt det her. Jeg tror ikke, jeg har gjort det, siden jeg var barn.”
Lige da Hjørdis skulle til at sætte af for at springe videre, ramte en stor bølge hendes sten. Med ét gled hun og forsvandt ned i havet bag klippeblokkene.”

De tre søstre Bjørg, Brynja og Hjørdis lever i fremtidens klimaforandringer. De reagerer på hver deres måde og har tre vidt forskellige liv, men alligevel er de bundet sammen. Kæntrede træer undersøger, hvad det gør ved mennesker at leve under truslen fra et uforudsigeligt og voldsomt klima. Fremtidens psykologiske klima.

Kæntrede træer er vinderen af Leituras romankonkurrence.


 

Fantastik skøn 2024 27-31
Fantastik skøn 2024 25-26
Fantastik skøn 2024 22-24
Fantastik skøn 2024 17-21
Fantastik skøn 2024 11-16
Fantastik skøn 2024 08-10
Fantastik skøn 2024 04-07
Fantastik skøn 2024 01-03

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.