Nye udgivelser 2024-01

Nye udgivelser 2024 uge 1-3

Min gode kollega, Janus, trækker jævnligt en liste over nye udgivelser med fantastiske træk. Jeg har i flere år brugt disse lister til hjælp med at udarbejde årets danske horrorudgivelser. Fremadrettet vil jeg nu også lægge andre relevante titler op. Jeg får jo desværre ikke anmeldt alle gode bøger, der udkommer, men her er så en chance for at nævne dem med et link til forlagets beskrivelse.

Nye udgivelser 2024-01

Drømmen om frihed - Lige under overfladen 18 / red. Carl-Eddy Skovgaard er én af årets nye udgivelserDrømmen om frihed – Lige under overfladen 18 / red. Carl-Eddy Skovgaard
Science Fiction Cirklen, 2023. – 418 sider

Hvad gør vi, når klimaet bliver for dårligt i Danmark?
Hvad skal vi spise, hvis køer og grise uddør?
Hvis vi ændrer noget i et parallelunivers, sker der så noget med vores eget?
Hvad kan en god computerhacker finde ud af?
Hvad får man i belønning efter et hårdt, arbejdsomt liv?
Er der en god løsning på bodeling ved skilsmisse?
Det er blot nogle af de ting, du kan få svar på i denne antologi, der indeholder 25 nyskrevne science fiction-noveller skrevet af danske forfattere.

Læs min omtale her


Forblændet af Bo ReinholdtForblændet af Bo Reinholdt
Escho, 2023. – 95 sider

Den pensionerede professor Olfert Trøst opholder sig i Venge i Jylland for at studere kirkens døbefont, der prydes af løvemotiver. Under sit arbejde korresponderer han via brev med en tidligere kvindelig studerende, der nu er digter. Alt ånder fred og ro i den lille by, men jo nærmere Trøst studerer den mystiske døbefont, des mere opmærksom bliver han på byens mærkværdigheder — ikke mindst lyden af en nærmende krig. Og snart er Trøst ved at fare vild i sit eget sinds labyrinter.


København er hvid og blå af Onkel Hawaii m.fl.København er hvid og blå af Onkel Hawaii m.fl.
Baggaardsbaroner, 2023. – 432 sider

På årsdagen for sin bedste vens selvmord drager Andedrengen mod Amazonas jungle. Han søger det hemmelige jungletempel, hvis kosmiske kaktusdrik ayahuasca kan opløse tiden og åbne porten til de døde. En flænge i virkeligheden opstår og Andedrengen må tage på en kalejdoskopisk rejse for at bringe sin vens rådne lig tilbage til dødsriget. Uden helt at forstå hvordan, ender han en dag på et fodboldstadion. Det er her, med ryggen til kampen, at han lærer det smukke i sorgen, nedturen og hvad det vil sige at være menneske.


Malstrømmen: fantastiske ufuldendte fortællinger udgivet af det Danske Edgar Allan Poe Selskab Malstrømmen: fantastiske ufuldendte fortællinger
Det Danske Edgar Allan Poe Selskab ; Skovlunde, i samarbejde med Zebra, 2023. – 176 sider

“Malstrømmen – fantastiske ufuldendte fortællinger” er den anden bogudgivelse fra det Danske Edgar Allan Poe Selskab og indeholder som titlen antyder to ukomplette værker fra Poes pen. Skuespillet “Politian” (1835) bygger ligesom Poes berømte detektivnovelle “The Mystery of Marie Rogêt” (1842) på en virkelig forbrydelse, nemlig den såkaldte “Kentucky-tragedie”: En oberst havde gjort en unge pige gravid, men nægtede at ægte hende, hvilket resulterede i et hævndrab. Poe flytter historien fra 1825 til renæssancen og tilføjer sort humor, mens harmdirrende hævntørst ulmer i kulissen.

Den eventyrlige rejsedagbog “The Journal of Julius Rodman” (1840) rummer derimod klassisk, dødbringede eventyrlyst og testosteron: En frit fabulerende adventure-fortælling drilsk udformet som sandfærdig rejseskildring, hvor en lille gruppe heroiske opdagelsesrejsende vover sig dybt ind i Amerikas sidste uudforskede flodlandskab og dér må konfrontere fjendtlige indianere og glubske grizzlybjørne!

Med disse to herhjemme aldrig tidligere oversatte værker er det nu for første gang blevet muligt på dansk at læse alt, hvad Edgar Allan Poe har skrevet af fiktionprosa.


Om udregning af rumfang V af Solvej BalleOm udregning af rumfang V af Solvej Balle
Pelegraf, 2023. – 194 sider (5. bind)

”Om udregning af rumfang V” er femte del af Solvej Balles roman i syv dele. Tara Selter er fanget i den 18. november, i en dag der gentager sig. Uden held har hun forsøgt at vende tilbage til en almindelig fremadskridende tid, og hun har nu befundet sig i den attende november i 4541 dage. Hun har været på besøg hos sin mand, Thomas i Clairon-sous-Bois, mens hendes venner, der også sidder fast i den attende, har forladt det hus i Bremen, hvor de har boet. Huset er blevet for småt, ressourcerne er ved at slippe op, og nu er de begyndt at bevæge sig mod Val Benoît, et forladt universitetsområde i udkanten af Liège.


Fantastik skøn 2024 17-21
Fantastik skøn 2024 11-16
Fantastik skøn 2024 08-10
Fantastik skøn 2024 04-07
Fantastik skøn 2024 01-03

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.