Ondskabens engel af Kenneth Bøgh Andersen

Ondskabens engel af Kenneth Bøgh AndersenEndelig fik jeg fingre i fjerde bind af Kenneth Bøgh Andersens fremragende serie “Den Store Djævlekrig”, som starter umiddelbart efter slutningen i bind tre.

Filip er stadig i Helvede. Satina er blevet kidnappet, og Skumleskæg er død, men Filip har svoret aldrig mere at være svag, og i kælderen under Djævelens slot har han fået Grumske til at tale. Det har resulteret i, at Filip nu er en fuldbåren djævel med horn og vinger …

Filip er fast besluttet på at redde Satina, så trods Lucifers forbud mod at tage til Aziels Ny Helvede stikker han alligevel af for at finde hende. Men det bliver en rejse ind i det dybeste mørke, og selv da Filip finder Satina, er alt ikke fryd og gammen, for Aziel har slået sig sammen med de forbandede og er fast besluttet på at vælte Lucifer af tronen for selv at blive den sande hersker af Helvede. Og Aziel har en plan, som hverken Lucifer eller Filip har gennemskuet.

Ondskabens engel er langt mere grum og uden den humoristiske undertone, der gennemsyrede de første tre bind, men denne gang handler det også om de helt store følelser: kærlighed, had og hævn. Filip må kæmpe både med mørket i Ny Helvede og med mørket i sig selv, og det er lige ved at ødelægge ham. Selv kærligheden til Satina kommer på en alvorlig prøve, for Aziel har gjort grusomme ting i ønsket om at få Satina til at elske ham.

Jeg er vild med Kenneth Bøgh Andersens mytologiske univers, som fortæller sagn og myter fra biblen og andre religioner, og diskuterer etik og moral på et højt plan, mens man samtidig underholdes på bedste vis af en spændende og velskrevet historie. Det lever Ondskabens engel fuldt op til, og fjerde bind er en flot afslutning på en velskrevet serie. Det eneste, jeg kan ærge mig over, er, at nu kommer der ikke flere bind.

Denne gang hørte jeg fortællingen om Filip Engell som lydbog læst op af forfatteren selv, og det kan absolut anbefales, idet det giver en helt anden dimension af historien. Jeg er dog sikker på, at det også bliver til en genlæsning engang, hvor jeg selv vender siderne.

Besøg Kenneth Bøgh Andersens hjemmeside

Om Ondskabens engel:

Udgivelsesår: 2010
Omslag: Rasmus Jensen/Peter Stoltze

Den store djævlekrig:

Djævelens lærling, 2005
Dødens terning, 2007
Den forkerte død, 2009
Ondskabens engel, 2010
Den faldne engel, 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.