Den faldne engel af Kenneth Bøgh Andersen

Den-faldne-engel-Kenneth-Boegh-AndersenDa Kenneth Bøgh Andersen afsluttede serien ”Den store djævlekrig” tilbage i 2010, tror jeg, vi var mange, som ønskede, at han ville overveje sin beslutning én gang til. Og heldigvis fortrød Kenneth Bøgh Andersen, så vi nu kan læse femte bind i serien om Filip Engell – den velopdragne og høflige dreng, som ved et uheld ender i Helvede for at blive Djævelens lærling.

”Den faldne engel” starter halvandet år efter den ødelæggende krig i Helvede i bind fire. Dengang måtte Filip træffe et valg, og sagde farvel til Helvede for altid for at vende tilbage til jorden, men Filip er ikke glad. Tværtimod. Tankerne om alle de ting, han har oplevet, og savnet af Satina har ændret ham til en vred, ung mand, som ikke går af vejen for ondskabsfuldheder.

En dag bliver han kaldt til rektors kontor, og før han ved af det, vågner Filip overrasket op i Helvede endnu en gang. Endnu mere overrasket bliver han, da det viser sig, at det ikke er Djævelen men Gud, som har tilkaldt ham. Og især da det går op for ham, at det tilsyneladende slet ikke er for at hjælpe med et problem, at han er tilkaldt.

Men det holder desværre ikke stik…

Jeg er vild med Kenneth Bøgh Andersens Djævlekrigs-univers, som tager sagn og myter fra biblen og andre religioner gennem en mytologisk vridemaskine, og diskuterer etik og moral på et højt plan mens man samtidig underholdes på bedste vis af en spændende og velskrevet historie.

Og med ”Den faldne engel” er Kenneth Bøgh Andersen tilbage i Djævlekrigs-universet for fuld skrue. Femte bind er en helt naturlig forlængelse af serien, så det føles som om det altid har været planlagt, at det skulle skrives, og eftersom KBA afslutter med en cliffhanger af format, venter jeg nu utålmodigt på, at bind seks skal komme.
Kenneth Bøgh Andersens hjemmeside

Også omtalt på Bogrummet.dk

Den store djævlekrig:

Djævelens lærling, 2005
Dødens terning, 2007
Den forkerte død, 2009
Ondskabens engel, 2010
Den faldne engel, 2015

Om bogen:

Udgivelsesår: 2015
Omslag: Rasmus Jensen og Peter Stoltze

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.