Helvedeskoblet af Philippe Thirault

Helvedeskoblet af Philippe ThiraultFlot tegneserie om en gruppe krigere i år 530. Kejserinden af Byzans vil finde nøglen til helvede, og til det formål har hun brug for Helvedeskoblet.

Helvedeskoblet er en gruppe krigere med hver deres styrke. Tilsammen udgør de en næsten uovervindelig enhed. Alligevel har de været spredt for alle vinde i nogle år af årsager, vi ikke får at vide her i første bind af serien Gudernes skat.

Kejserinden af Byzans har store planer. Hun ønsker at få fingre i nøglen til helvede og dermed få stor magt og indflydelse. Det lykkes hende at få kontakt til krigstroldmanden Epidamos, også kaldet Fugl, og han finder frem til de øvrige fire krigere i Helvedeskoblet, så de samlet kan drage ud på opgaven.

Her i seriens første bind introduceres de fem krigere, og vi får fortællingerne om, hvordan de finder sammen igen. Her er både vold og magi, og samtidig tager historien sit afsæt i virkelige historiske personer som f.eks. kejseren og kejserinden af Byzans.

Helvedeskoblet er en flot tegneserie tegnet i klassisk, realistisk stil. Thirault har ikke tidligere fået udgivet noget på dansk, men jeg ser frem til fortsættelsen af serien. Det er to danskere, som har stået for tegningen og farvelægningen, og Paw Mathiasen, som har oversat albummet, har også tilføjet et afsnit om virkeligheden bag gudernes skat samt et indblik i, hvordan en tegneserie skabes.

(anmeldt til Litteratursiden.dk)

Om bogen:

Udgivelsesår: 2005
Forlag: Fahrenheit, 55 sider
Tegninger: Christian Højgaard
Farvelægning: Jesper Ejsing

Gudernes Skat:

Helvedeskoblet, 1
Karthagos spøgelser, 2
Spåkvindens hemmelighed, 3
Ondskabens hule, 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.