Jeg, Coriander af Sally Gardner

Jeg, Coriander af Sally GardnerCoriander vokser op i 1600-tallets London. Men en dag dør moderen, og en ond stedmor kommer til. Oveni er der sagen med de mystiske sølvsko. Fin fantasyfortælling for unge.

Sally Gardner har tidligere udgivet flere billedbøger på dansk. Denne gang kommer hun med en dejlig og velfortalt fantasyhistorie, der nok især vil appellere til børn og unge. I 2005 vandt bogen Nestles børnebogspris.

Coriander vokser op hos sin mor og far i 1600-tallets London. Forældrene er lykkelige sammen, og de fortæller tit om den heldige dag, hvor Corianders far mødte moderen.

Men en dag kommer der et par sølvsko til Coriander, og selvom moderen forbyder hende at bruge dem, lykkes det alligevel for Coriander at tage dem på, og pludselig befinder hun sig i en anden og meget skræmmende verden. Det lykkes hende at komme tilbage, men nu forandres alt.

Corianders mor bliver syg og dør, og i sin sorg glemmer faderen næsten Coriander. Da han bliver nødt til at gifte sig igen, og den nye stedmor viser sig at være ond og modbydelig, mister Coriander næsten modet.

Heldigvis har hun dog stadig sine sølvsko, og det viser sig, at ikke alt i den anden verden er lige skræmmende. Så som i et rigtigt eventyr ender alt godt, selvom Coriander må grueligt meget ondt igennem først.

Jeg, Coriander er velfortalt og spændende, og selvom hovedhistorien er Corianders, så lykkes det også Sally Gardner at flette lidt ind om tiden i London under Cromwell. Bagerst i bogen er yderligere puttet et kort faktaafsnit ind om den historiske baggrund, så man bliver også lidt klogere.

Jeg, Coriander er en underholdende roman for læsere, der nyder at bevæge sig ind i et magisk univers, hvor det gode kæmper mod det onde, og hvor hekse og feer er en del af hverdagen.

(anmeldt til Litteratursiden.dk)

Om bogen:

Udgivelsesår: 2006
Forlag: Sesam, 319 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.