NYX – Wannabe af Joe Quesada

NYX - Wannabe af Joe QuesadaFlot illustreret og fint fortalt tegneserie fra Marvel om pigen Kiden, der som barn ser sin far blive skudt, og som teenager finder ud af, at hun har mutantkræfter

Det er aldrig nemt at være teenager, men det bliver ikke lettere, hvis man for alvor er anderledes end de andre.

Kiden vokser op til en utilpasset teenager, der tager stoffer og hænger ud med veninden Kara. En dag kommer de to piger i en alvorlig knibe, da Kiden kommer i slagsmål med skolens machofyr nr. 1, Hector som ønsker at få hævn efter en anden episode mellem ham og Kiden.

Under slagsmålet sker noget mærkeligt. Tiden stopper, og den pistolkugle, der var tiltænkt Kiden, rammer i stedet hendes lærerinde. I panik stikker Kiden af, og først efter et halvt år vender hun tilbage. Men det er ikke for at flytte hjem. Kiden har fundet ud af, at hun mutant, og hun har fået besked på at hente sin lærerinde. Det lykkes Kiden at overtale lærerinden, og på vejen samler de to andre mutanter op, men det går ikke uden problemer. Den ene er nemlig alvorligt eftersøgt af sin alfons.

At nogen af figurerne er mutanter, betyder ikke, at de er superhelte. De er helt almindelige mennesker med usædvanlige evner. Og evnerne giver dem ofte mere besvær end fordele. Først da de slår kræfterne sammen, finder de frem til en fælles styrke, som hjælper dem på vej.

NYX – Wannabe er en spændende og veltegnet historie, som i en blanding af socialrealisme og fantasy fører læseren ind i en til tider ubarmhjertig teenage-verden. Det er en historie om vold og svigt, men den handler også om venskab og tillid.

Joe Quesada fortæller sin historie med en god indlevelse i de svigtedes situation, mens tegnerne Middelton og Teranishi leverer en flot billedside. Tegningerne minder lidt om den japanske mangastil, men med dæmpede farver der indimellem nærmest er gennemsigtige.

NYX – Wannabe er endnu en anbefalelsesværdig udgivelse fra G. Floy Studio.

(anmeldt til Litteratursiden.dk)

Om bogen:

Udgivelsesår: 2006
Forlag: G. Floy Studio, 190 sider
Illustratorer: Joshua Middleton, Robert Teranishi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.