Sam Raimi

Sam RaimiFødt 23. oktober 1959 i USA.
Sam Raimi har bl.a instrueret “Evil Dead” 1 og 2 henholdsvis fra 1983 og 1987 samt “Army of Darkness” 1993 alle med Bruce Campbell i hovedrollen. Filmene er fulde af blod og kører frækt på gyserklichéerne, men de har samtidig også masser af humor, hvilket får dem til at fungere. Et andet forsøg med at mikse splat og humor er gyserkomedien “Dark Man” 1990. Mere ovre i thriller-genren hører “The Gift” fra år 2000 med Cate Blanchett i hovedrollen.

Sam Raimi har også befundet sig i den anden ende af kameraet ved flere lejligheder, og har bl.a. haft små roller i de to Stephen King filmatiseringer “The Shining” (tv-serien) og “The Stand”. Derudover har Raimi været producer på et hav af gysere, bl.a. “30 days of night”, “The Grudge” og “Boogeyman 1 og 2”.

2 tanker om “Sam Raimi

  1. Pingback: Gyseren » Evil Dead

  2. Pingback: Gyseren » Army of Darkness

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.