Brandstifter af Stephen King

Brandstifter af Stephen KingSom unge studerende deltager Andy og kæresten Vicky i en række forsøg, som eksperimenterer med bevidsthedsudvidende stoffer – et forsøg som går gruelig galt, men som forties og glemmes. Et par år senere får Andy og Vicky et barn, Charlie, som viser sig at have evnen til at tænde ild ved tankens kraft. Butikken, som er en lyssky del af FBI, ønsker at få fingre i Charlie pga. hendes evner, og de skyer ingen midler i deres jagt.

Brandstifter er ikke en af Kings bedste romaner. Der er dog stadigvæk gode takter i den. Bl.a. er figuren Rainbird et spændende element, og så synes jeg også, at Butikken er et spændende bekendtskab. Her viser King tydelig sin frygt for, at regeringen følger andre regler end dem, vi almindelige mennesker er underlagt.

Der er lavet en ekstrem dårlig filmatisering af Mark L. Lester i 1984 med Drew Barrymore i rollen som Charlie. Den kan IKKE anbefales.

Om bogen:

Originaltitel: Firestarter
Udgivelsesår: 1980

2 tanker om “Brandstifter af Stephen King

  1. Pingback: Firestarter

  2. Pingback: Anstalten af Stephen King

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.