Creepshow

CreepshowCreepshow er en antologi-film, som består af fem små historier omsluttet af en rammefortælling fra en gammel EC comic a la Tales From the Crypt. To af historierne bygger på noveller af Stephen King, mens rammefortællingens prolog og epilog handler om drengen Billy, der læser tegneserier, men bliver straffet for det af sin far. Drengen spilles iøvrigt af Kings søn, Joe.

Den første film handler om en gammel, tyrannisk mand, som vender tilbage fra graven på fars dag for at få den fars dags kage, som hans datter lovede ham – før hun slog ham ihjel!

I den anden historie spiller Stephen King selv en ikke alt for kvik farmer, som finder en meteor på sin grund. Han tror, han kan tjene penge på den og for en gang skyld i sit liv ende på den grønne gren, men i stedet for viser det sig, at meteoren gør hans liv grønt i en hel anden forstand.

Den tredje historie har en morderisk ægtemand som hovedperson. Han slår sin utro kone og hendes elsker ihjel, men de kommer tilbage.

I den fjerde finder en mand en kasse under en trappe på et college, som viser sig at indeholde et bæst, som kan lide menneskekød, og i den femte historie følger vi en rig og skrupelløs forretningsmand i hans penthouselejlighed som pludseligt invaderes af kakerlakker.

En rigtig underholdende samling med flere oplevelses-perler. Især holder jeg meget af Jordy Verrills figur, selvom Kings skuespilstalent ofte bliver nedsablet.

Om Creepshow:

Instruktør: George A. Romero
Udgivelsesår: 1982

4 tanker om “Creepshow

  1. Pingback: Gyseren » Creepshow 3

  2. Pingback: George A. Romero

  3. Pingback: The Lurker in the Lobby – a guide to the cinema of H. P. Lovecraft af A. Migliore og J. Strysik

  4. Pingback: Tre af A. Silvestri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.