Frankenstein. 1. bog: Den fortabte søn af Dean R. Koontz og Kevin J. Anderson

Kriminalbetjent Carson og hendes makker Michael er sat på sagen om seriemorderen, der kaldes kirurgen. Han myrder kvinder og fjerner med kirurgisk præcision dele af deres kroppe, som han beholder som souvenirs.

Samtidig med denne kriminalintrige fortæller Dean Koontz også historien om den mystiske Deukalion, som rejser til New Orleans efter at have modtaget et brev fra en gammel bekendt. Og vi hører om den rige videnskabsmand Victor Helios, som udadtil er en velfunderet samfundsborger, men som i det skjulte udfører forfærdelige eksperimenter i sin søgen efter at skabe en ny menneskerace, der kan overtage jorden.

Den fortabte søn startede oprindeligt som et manuskript til en tv-serie, der skulle produceres af Martin Scorsese. Af forskellige grunde trak Koontz sig imidlertid ud af projektet og besluttede i stedet for at skrive en bog ud fra manuskriptet. Desværre kan man godt mærke denne baggrund. Koontz har gjort meget ud af smarte one-liners, som fungerer fint på film men er anstrengende at læse i længden. Personerne er tegnet lidt klichéagtigt. Carson er den hårdkogte strisserkvinde, som evner alt, og hendes makker Michael har altid en frisk bemærkning på læben. Der kommer ikke rigtig kød nok på personerne.

Til gengæld er historien godt skruet sammen. Man føres fra den ene uhyggelige begivenhed til den næste, og Koontz har som altid styr på alle enderne. Da det kun er første bind ud af tre, får vi naturligvis ikke opklaringen på alt, men jeg er ikke i tvivl om, at slutningen nok skal hænge sammen – og alligevel overraske.

Koontz er en yderst produktiv forfatter, og efter min mening svinger kvaliteten af hans bøger en del. Den fortabte søn hører ikke til i den allerbedste ende af skalaen, men er alligevel et interessant bekendtskab. Er det første gang, man vil prøve Dean R. Koontz, synes jeg dog, man skal starte et andet sted, f.eks. med Midnat eller Odd Thomas.

Om Den fortabte søn:

Udgivelsesår: 2006
Forlag: Cicero
Originaltitel: Dean Koontz’s Frankenstein

En tanke om “Frankenstein. 1. bog: Den fortabte søn af Dean R. Koontz og Kevin J. Anderson

  1. Pingback: Paria af David Jackson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.