Historikeren af Elisabeth Kostova

Historikeren af Elizabeth KostovaEn ung pige finder nogle mærkelige breve i sin fars bibliotek. Brevene starter med ordene: Til min kære, ulykkelige efterfølger, og dette fund bliver starten på en fantastisk beretning. Det viser sig nemlig, at faderen i sine unge dage søgte efter Draculas grav. En søgen, der bragte ham gennem det meste af Østeuropa og Tyrkiet, og som mere end én gang bragte ham i livsfare og som også førte personlige tragedier med sig. Nu fortæller faderen historien til sin datter, suppleret med breve, dokumenter og andre kilder, og bogen Historikeren er datterens nedskrivning af alt dette.

Historikeren er en spændende fortælling lidt i stil med Da Vinci mysteriet. Elizabeth Kostova har godt styr på sin historie og fører læseren med rundt i en labyrintisk søgen efter sandheden. For er Dracula i virkeligheden død? Og hvor er hans grav så?

Med sine 649 sider bliver den dog lidt for lang efter min smag. Ikke så meget hen imod slutningen, men mere i starten, hvor faderens beretning hele tiden afbrydes. Efterhånden bliver afsnittene dog længere, og man lever sig mere og mere ind i, hvad der dog nu kan ske!

Som bibliotekar får man det ekstra krydderi, at én af bogens personer betegnes som “den onde bibliotekar”. Det er ikke en betegnelse, vi hører ret tit i spændingsbøger…

Selvom man ikke er specielt interesseret i vampyrhistorier, kan man roligt kaste sig over Historikeren. Kostova skriver spændende og medlevende, og udover en rigtig god historie får man også en interessant rundvisning i Europas historie.

Elizabeth Kostova er uddannet på Yale, og Historikeren er hendes debutroman.

Om bogen:

Udgivelsesår: 2005
Forlag: Aschehoug, 649 sider
Originaltitel: The Historian

2 tanker om “Historikeren af Elisabeth Kostova

  1. Pingback: Vlad af Hanna Lützen

  2. Pingback: Dracula genfortalt af Kenneth Bøgh Andersen - Gyseren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.