Midnat af Dean R.Koontz

Midnat af Dean KoontzMidnat er historien om en lille amerikansk by, hvor antallet af døde pludseligt stiger dramatisk. Vi følger fire personer, der prøver at finde ud af, hvad der foregår. Samtidigt skal de forsøge at holde sig i live, mens de skjulr sig for nogle dyrelignede skabninger og væsner, der er forbundet med pc-ere.

Efterhånden som historien skrider frem, opdager de, at de ikke kan stole på myndighederne. Langsomt går det op for dem, at hele byen er involveret i et eksperiment, der går ud på at skabe et nyt menneske. Et eksperiment som er iværksat af Thomas Shaddack, der ejer det succesfulde New Wave Mikroteknologi.

Shaddack har opfundet nogle mikrokugler, som, når de blev indført i mennesker, forandrer dem. De forbedrer menneskets evne til at tænke ved at fjerne alle følelser på nær frygt. Samtidigt giver de dem et stærkt forbedret immunsystem, der lader deres sår hele meget hurtigere end normale mennesker.  Men der er en fejl i projektet.

Dean Koontz har en omfattende samling romaner bag sig, og jeg holder især af de ældre udgivelser. Midnat er  fra 1989 og hører efter min mening med i den bedre ende sammen med titler som Skygger (1983) og Eksperimentet (1987). Midnat er en spændende fortalt historie om spørgsmålet: hvad er menneskelighed?

Om bogen:

Udgivelsesår: 1994 / 1989
Forlag: Cicero, 366 sider

4 tanker om “Midnat af Dean R.Koontz

  1. Pingback: Gyseren » Frankenstein. 1. bog: Den fortabte søn af Dean R. Koontz og Kevin J. Anderson

  2. Pingback: Dommedag af Dean Koontz

  3. Pingback: Et godt menneske af Dean Koontz

  4. Pingback: Forfatterfavoritter af Louise Haiberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.