Natskygge af Susanne Harsfort

Natskygge af Susanne HarsfortFra pressemeddelelsen:

En hemmelig pagt med satan, forbandelser og profetier, er den røde tråd i denne trods alt socialrealistiske slægtsroman, der spænder fra 1800´erne til 1970’erne. Historien foregår dels i et lille fiskerleje ved Roskilde Fjord, endvidere i en vestsjællandsk provinsby.

Romanen er på én gang en skildring af en række personers skæbneforløb og en samfundsskildring, og der sættes fokus på begreberne skyld/uskyld og ondt/godt.

Mens fiskerlejets borgere afholder fælles midsommeraften på Klinten, slås sorte Sara med samvittigheden, fordi hun ved, at hendes smukke, men enfoldige søn, August har det med at blive ustyrlig, når flammerne slikker … Han bærer rundt på en forbandelse, og det er denne forbandelse, der via voldtægt, incest og drab føres videre gennem generationer. Alle drengebørn fødes med et mærke på skulderen – satans mærke.

Bogen repræsenterer en lang række af farverige personer: Sigøjnerklanen Kaminski, proprietærerne Dam og Jessen og deres hustruer, kunstnerparret Brasell, smukke August, sorte Sara, Sildefar og Rasser, men de egentlige hovedpersoner er døtre af satans-sønnerne: Lottie, Maja, Anna og ikke mindst Sandra, som sætter sig for at bryde forbandelsen og ændre profetierne, før Satans sejr over Gud er endelig.

Læs en anmeldelse af Natskygge på MetrOrd – Less is More

Om Natskygge:

Originaludgave: 2005
Illustrationer: Jette Petersen

3 tanker om “Natskygge af Susanne Harsfort

  1. Pingback: Luciabruden af Anne Vibeke Jensen - Gyseren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.