Hvem er Stephen King af Kenneth Bernholm

Hvem er Stephen King1. april udkom den tredje bog, der findes på dansk om Stephen King. Den blev udgivet af det lille forlag Lysningen, som forsøger sig med en serie af små komprimerede biografier over kendte forfattere. Hvem er Stephen King er først bog i serien.

Det er klart, at man på 77 sider, hvoraf de sidste ca. 50 sider indeholder en kronologisk oversigt over Kings udgivelser med plads til at læseren selv kan indføre noter, ikke kan skrive en ny og epokegørende biografi. Men det tror jeg heller ikke er forlagets mening. I stedet for får man i korte træk nogle af de væsentligste detaljer fra Kings liv, som har været med til at forme ham som forfatter.

Har man tidligere læst Om at skrive, som er det nærmeste King selv er kommet på en biografi, så vil man kende det meste af det, Kenneth Bernholm skriver i sin udgivelse. Derudover kan man sige, at de korte resuméer af Kings udgivelser stort set kun er refererende og ikke giver noget analyse eller andet. Men når det er sagt, er Hvem er Stephen King slet ikke nogen dårlig idé, hvis man gerne vil læse lidt om en forfatter, uden at skulle tygge sig igennem flere hundrede sider.

Om bogen:

Udgivelsesår: 2005
Forlag: Lysningen, eksp. NBC, 77 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.