Nøgen frygt af Richard Laymon

Nøgen frygt af Richard LaymonVicki var i skoletiden sødere end de andre elever ved den sære Melvin, og derfor er hun blevet hans store kærlighed. Desværre for hende er hans plan at slå hende ihjel, for så at genoplive hende så hun af taknemmelighed kommer til at elske ham. Noget som det rent faktisk er lykkedes ham at gøre med sygeplejersken Patricia.

I første omgang gør Melvin, hvad han kan for at få Vicki til at elske ham uden at slå hende ihjel, men da han opdager, at hun er ham “utro” med en anden, går han helt amok. Det lykkes for Melvin at få Vicki hjem til sig, men før han får hende slået ihjel, bliver han selv slået ihjel og genoplivet af Patricia, som er jaloux på Vicki. De forlader huset som et lykkeligt par, og Vicki vågner senere op overladt til sig selv.

Richard Laymon har arbejdet som lærer, bibliotekar og rapportskriver for et advokatfirma, men arbejder nu kun med at skrive som forfatter. Han har taget en BA i engelsk litteratur og i 1988 fik hans roman Flesh prisen for Best Horror Novel af Science Fiction Chronicle.

Laymon har skrevet over 25 romaner, men kun én af dem er oversat til dansk, og det er Nøgen frygt. Laymon er en udpræget splatter-forfatter. Hans romaner er yderst udpenslede omkring volden, og det er ikke altid nemt at finde en dybere mening i hans historier. Men læser man dem, for hvad de er, er de vellykkede.

Om Nøgen frygt:

Udgivelsesår: 1993
Forlag: Borgen, 319 sider
Originaltitel: Resurrection dreams

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.