Begærets butik af Stephen King

Begærets butik af Stephen KingBegærets butik er Stephen Kings sidste (2008) roman fra Castle Rock.

Leland Gaunt er en fremmed i Castle Rock, hvor han åbner sin butik “Needful things”. Her finder folk lige det, de har drømt om – og prisen, ja, den er til at forhandle om. Så da Brian Rusk på vej hjem fra skole finder lige præcist det baseball-kort med Sandy Koufax, han mangler i Gaunts butik, og prisen kun er 85 cent, tror han ikke sit eget held. Men de 85 cent er kun den ene halvdel af betalingen, og den anden del er måske alligevel højere end Brian tror.

Og Brian er ikke den eneste, som finder sin drømmegenstand hos Leland Gaunt. Men efterhånden som anden halvdel af handlerne begynder at udspille sig, går byen nærmest amok. Nabo slås mod nabo og kirke mod kirke. Alle mistænker hinanden for det værste, og sherif Pangborn ved ikke, hvordan han skal stoppe den tornado af vold, had og ødelæggelse, der pludselig omslutter Castle Rock.

Begærets butik er en historie om begær, og om hvor langt folk er villige til at gå. Det er en fortælling om, at der altid er en pris at betale, og at selv den mest uskyldige handling kan få uforudsete konsekvenser. Som altid hos King bliver det sat på spidsen, og så er menneskesindet ikke altid et kønt syn.

I 1993 kom filmatiseringen, som blev instrueret af Fraser Clarke Heston. Stephen King udtrykte ønske om, at Michael Rooker, som spillede sherif Alan Pangborn i Mørkets halvdel også skulle spille rollen i Needful Things. Men filmselskabet ønskede et større navn, og rollen gik i stedet for til Ed Harris. Leland Gaunt spilles djævelsk af svenske Max von Sydow.

Om bogen:

Originaltitel: Needful things
Udgivelsesår: 1991

Også omtalt på Bogrummet.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.