Geralds farlige leg af Stephen King

Geralds farlige leg af Stephen King

Stephen King tegner et stærkt kvinde portræt i thrilleren Geralds farlige leg.

Jessie er gift med Gerald. Deres sexliv er gået lidt i stå, og for at pifte det op foreslår Gerald at putte Jessie i håndjern. Men da håndjernene er kommet på fortryder Jessie og siger stop. Et stop som Gerald overhører. I frustration sparker Jessie ud efter ham – og han falder død om på gulvet!

Hvad gør man så, når man er lænket til sengen i et sommerhus langt fra alle?

Christina Andersen har anmeldt Geralds farlige legBogrummet.dk, og hun skriver om oplevelsen:

Alt efter hvad vi hver især frygter at finde bag døre, lurende i garderoben eller i os selv, er nogle historier bare mere skræmmende eller kvalmende end andre. ”Geralds farlige leg” er den eneste bog, som har kunnet tvinge eders anmelder til at sidde med hovedet mellem knæene til en voldsom kvalme havde lagt sig. Den er fermt fortalt. Den er afskyelig og brutal og går direkte ind og sætter den indre fantasimaskine i gang med en klam, klam billedserie. Den skal ikke med på en uges ensomhed i sommerhuset. Den skal læses i selskab, som kan tåle at få forklaret, hvorfor man pludselig sidder foroverbøjet på en stol og hiver efter vejret.”

Jeg er så enig.

D. 29. september 2017 kom en filmatisering af bogen, instrueret af Mike Flanagan. Heaven of Horror skriver om resultatet:

Gerald’s Game (Geralds Farlige Leg) er en af de sjældne Stephen King-filmatiseringer, der fungerer. Med Mike Flanagan som instruktør og Netflix som distributør var oddsene heldigvis også ret gode.” Læs hele anmeldelsen her.

Om Geralds farlige leg:

Originaltitel: Geralds Game
Udgivelsesår: 1991

En tanke om “Geralds farlige leg af Stephen King

  1. Jette siger:

    Jeg tjekkede lige med navnet, og det er faktisk fuldstændig rigtigt, hvad du skriver. Så nu retter jeg lige det også og sletter alle kommentarer, så der ikke findes spoilers osv. for eventuelle andre læsere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.