Alien – den 8. passager

Alien - den 8. passager Fragtskibet Nostromo modtager et nødsignal, og skibet ændrer kurs og vækker besætningsmedlemmerne for at undersøge signalet. De lander på en øde planet, og mens et redningshold er ude for at lokalisere signalet, opdager rumofficeren Ripley (Sigourney Weaver), at nødsignalet i virkeligheden er et advarselssignal. Men da er det for sent.

Et af redningsholdets medlemmer er blevet inficeret af en fjendtlige organisme, og en efter en slår “den 8. passager” besætningsmedlemmerne ihjel, før det til sidst lykkes Ripley at sprænge Nostromo i luften, mens hun selv flygter i en redningskapsel.

Som en del af historien hører også, at skibets forskningsofficer viser sig at være en robot, hvis mål det er at medbringe den fjendtlige alien til jorden, så ‘The Corporation’ kan udnyttet den til krigsførelse. I den sammenhæng er den menneskelige del af besætningen expendable.

Alien – den 8. passager er en absolut klassiker, som på Planet Pulp film følgende ord med på vejen:
Alletiders bedste science fiction-gyser og måske bare alle tiders bedste gyser. Punktum. Det er hvad der er at sige om Ridley Scotts Alien, hvor alt – og jeg mener ALT – går op i en højere enhed.” Læs hele anmeldelsen her.

Om Alien – den 8. passager:

Instruktør: Ridley Scott
Udgivelsesår: 1979

7 tanker om “Alien – den 8. passager

  1. Pingback: The Lurker in the Lobby – a guide to the cinema of H. P. Lovecraft af A. Migliore og J. Strysik

  2. Pingback: Darlah : 172 timer på månen af Johan Harstad

  3. Pingback: Færgen af Mats Strandberg

  4. Pingback: Orbital 1: Nærkontakt skrevet af Sylvain Runberg og illustreret af Serge Pellé

  5. Pingback: Skrækfest 2018

  6. Pingback: Read.Die.Repeat – Horror og weirdart for voksne, vol. 1

  7. Pingback: En analyse af Alien-filmene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.