Det mørke tårn VI: Susannah af Stephen King

Susannah - Det Mørke Tårn 6 af Stephen KingI dette sjette og næstsidste bind i serien om Det Mørke Tårn føres Rolands ka-tet fra Calla og ind i vores verden igen. Efter opgøret i Calla bliver Susannah besat af Mia, som stjæler ”black thirteen” og bruger den til at komme over i vores verden og lukke døren bag sig. Mia er blevet lovet tid sammen med hendes baby, hvis hun sørger for at bringe ham til dem, de lumpne mænd, the Crimeson King’s mænd. Men hvis Mia skal have tid med babyen, betyder det, at Susannah må ophøre med at eksistere. Så Roland sender Jake og præsten Callahan efter Susannah i et forsøg på at nå frem til hende, før det er for sent.

Mens Jake og Callahan prøver at hjælpe Susannah, opsøger Eddie og Roland igen boghandleren Calvin Tower. De har fundet en måde, hvorpå de kan købe grunden med rosen, men Calvin Tower er i problemer. Gangsteren Balazar har fundet frem til, hvor han gemmer sig – og Balazar ved, at Eddie og Roland er på vej. Endelig fletter King også et spor ind om en kendt forfatter, som tilsyneladende har forbindelser til tårnet og rosen uden selv at vide det.

”Susannah” er skrevet i Stephen Kings velkendte stil, med mange bi-historier fortalt flydende og underholdende. Personerne er vedkommende, og selvom historien er lang, har jeg stadig lyst til at få slutningen med. Ydermere har sjette bind nogle flotte illustrationer, som underbygger historien på bedste vis.

Om “Susannah”:

Originaltitel: Song of Susannah
Forlag: Aschehoug, 442
Udgivelsesår: 13. oktober 2005

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.