Manden i det sorte jakkesæt af Stephen King

Manden i det sorte jakkesæt er en novellesamling med 14 noveller som King har skrevet indenfor de seneste år, og her er lidt for enhver smag.

Den første novelle handler om Howard, der vågner op fuldstændig paralyseret og opdager, at han er på vej til sin egen obduktion. Uden at kunne bevæge en muskel, men i stand til at tænke og føle, hører og ser han, hvordan de to retsmedicinere forbereder sig på at skære ham op. Og hvad gør man så? Novellen hedder “Autopsy room four”, og er en perle med en overraskende – og ret humoristisk – afslutning.

En anden af novellerne, der især kan fremhæves, er ”In the deathroom”. Journalisten Fletcher er udstationeret i et uspecificeret sydamerikansk land. Han skriver for The New York Times, men han sympatiserer også med oprørsbevægelsen, og da historien starter, er han i et kælderlokale i Ministeriet for Information. Midt i rummet står et bord med tre mennesker bag, foran bordet står en tom stol og venter på ham. Det er tydeligt, at han skal afhøres, og Fletcher ved dybt inde i sig selv, at det ikke er meningen, at han skal forlade dette rum igen. Men han vil ikke give op, og den eneste vej ud af rummet er gennem de andres død. Men kan han slå dem ihjel?

King forsøger sig også med en gangsternovelle fra 1930’ernes USA om Dillingerbanden i “The Death of Jack Hamilton”. Hovedpersonen Homer fortæller om, hvordan heldet pludselig vender for banden, da lederen ved et uheld skyder sig selv, mens han går på hænder. Det er en ret anderledes King novelle, men velskrevet og underholdende.

Derudover indeholder samlingen også novellen “Riding the bullet”, som udkom som e-bog for et par år siden. Det er historien om Alan Parker, hvis mor bliver indlagt efter et slagtilfælde. Hans bil er lige gået i stykker, så han blaffer til hospitalet. Men det viser sig, at fyren, som tager ham op, ikke er helt almindelig.

Novellesamlingen Manden i det sorte jakkesæt er både fuld af den uhygge, som King er mester i at fremmane, men indeholder også nogle både lidt sjove og lidt alvorlige historier. Emnemæssigt spænder samlingen bredt. Lige fra historien om parret, der skal skilles, men vælger den forkerte restaurant at mødes i for at diskutere det (“Lunch at the Gotham Café”), over fortællingen om værelse 1408 på hotel Dolphin (“1408”), til historien om drengen som under en fisketur møder djævelen (“The Man in the Black Suit”). Og der er også en lækkerbisken af en fortælling om Roland, revolvermanden fra Midtverdenen i vente.

Flere af novellerne fra Manden i det sorte jakkesæt er blevet filmatiseret: 1408, Autopsy room four, The Road Virus Heads North og Lucky Quarter for bare at nævne et par stykker.

Indhold:

Autopsy Room Four
The Man in the Black Suit
All That You Love Will Be Carried Away
The Death of Jack Hamilton
In the Deathroom
The Little Sisters of Eluria
Everything’s Eventual
L.T.’s Theory of Pets
The Road Virus Heads North
Lunch at the Gotham Café
That Feeling, You Can Only Say What It Is in French
1408
Riding the Bullet
Luckey Quarter

Om bogen:

Originaltitel: Everything’s eventual
Udgivelsesår: 2002

En tanke om “Manden i det sorte jakkesæt af Stephen King

  1. Pingback: Det gule tapet af Charlotte Perkins Gilman

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.