Om en Buick 8 af Stephen King

Om en Buick 8 af Stephen KingI et skur bag den lokale politistation står en gammel Buick. Den har stået der i mere end 20 år, tilsyneladende glemt af alle. Men det er ikke en almindelig bil, og den er langt fra glemt!

Stephen Kings nyeste roman handler om teenageren Ned Wilcox, Pennsylvania State Patrol Troop D og en mærkelig bil, som nærmest ved et tilfælde er dumpet ned i skødet på dem. Før nogen begynder at tænke på Christine, Kings roman fra 1983 om en ganske særlig Plymouth Fury 1958, så kan jeg afsløre, at Om en Buick 8 er en helt anden historie.

Ned’s far, Curt, er betjent, men bliver kørt ned under et rutinestop af en lastbil og dør efterladende sig en kone, to døtre og teenageren Ned, som i sit forsøg på at komme overens med tabet, begynder at opholde sig mere om mere på den lokale politistation blandt faderens gamle kollegaer.

En dag opdager han en gammel bil ude i et skur. Men der er noget, som ikke helt stemmer overens. Rettet er større, end det burde være, lygterne ser anderledes ud, og så er temperaturen i skuret næsten altid mindst nogle grader lavere end udenfor. Ned opsøger Sandy Dearborn, overbetjent og gammel ven af faderen for at høre, hvad det er for en bil, og herfra oprulles historien om den mærkelige Buick, som aldrig bliver støvet, og hvis bagagerum har en ubehagelig tilbøjelighed til at åbne sig.

Stephen King fik idéen til Om en Buick 8, mens han kørte fra Florida til Maine. Undervejs stoppede han ved en tankstation i Pennsylvania, og her kom plottet i store træk til ham. Det tog ham to måneder at skrive første udkastet, og så blev han selv kørt ned og var tæt på at dø. Trods sammenfaldet mellem bogens ulykke og sin egen bestemte King sig for at bruge historien, som han først havde tænkt den, og det er der blevet en spændende og velfortalt roman ud af.

Historiens omdrejningspunkt er den mystiske Buick, som det hurtigt viser sig, er en form for forbindelsesled med et ”andet sted”. Men det er også historien om en gruppe betjente og deres sammenhold. Her er uhygge og spænding, men King giver os også de gode skildringer af mennesker i små samfund, som han er så fantastisk til. Plottet er ikke kompliceret, men det er velfortalt, så kan du lide at blive overrasket og underholdt på samme tid, bliver du ikke skuffet.

Om Om en Buick 8:

Originaltitel: From a Buick 8
Udgivelsesår: 2002

Besøg Stephen Kings hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.