Fordærv af Michael Kamp

Fordærv af Michael KampMed Books On Demand er der blevet åbnet for en lind strøm af udgivelser, som førhen aldrig var nået forbi en redaktør. Det giver plads til både “lort og lagkage”, men Michael Kamps Fordærv hører heldigvis til i den velsmagende ende.

Gregers er skolelærer. En dag opdager han en død elev i klassen, Henriette. Ikke nogen stor overraskelse for som Gregers konstaterer, så var hun tæt på at være død i forvejen. Men Henriette får følgeskab af andre elever, og snart har Gregers et problem i klassen, for de døde forstyrrer undervisningen, når de forsøger at spise de levende elever.

Gregers forsøger sig med lidt af hvert. Han sætter hegn op i klasselokalet, men får besked fra rektor på at pille det ned for: “På vores skole deler vi ikke eleverne i de levende og de døde. Der skal være plads til dem alle sammen i klassen“. Så prøver han med halsbånd og kæder, og til sidst har han altid et boldtræ med sig i skole. Men de døde smitter også udenfor skoletid, og Gregers må sande, at hele årgangen snart er tabt på gulvet.

Fordærv er en død-morsom satire over skolevæsenet i Danmark. Jeg kan lige se læreren Annemette for mig, når hun taler om, at man kan nå de døde elever pædagogisk, måske ved at give dem et knus om morgenen! Og de overbeskyttende forældre som er rasende over, at nogen siger noget skidt om deres lille Jimmy og nægter at se i øjnene, at han er død.

Michael Kamp er selv skolelærer, og han rammer lige på kornet med sine betragtninger.  Romanen giver også en fornemmelse af, hvor frustrerende det ind i mellem må være at være lærer i dagens Danmark. Men det hele fortælles med masser af humor og et glimt i øjet, og jeg følte mig godt underholdt hele vejen.

Forsiden har Michael Kamp selv stået for, og på en måde signalerer den næsten for meget uhygge i forhold til historien, men skidt pyt for den er fed!

Læs mere på Michael Kamps hjemmeside eller på horrorsiden.dk eller læs et interview med forfatteren på Fortællingen.dk.

Om Fordærv:

Udgivelsesår: 2007
Omslag: Michael Kamp

4 tanker om “Fordærv af Michael Kamp

  1. Pingback: Gyseren » Horror.dk redigeret af Mathias Clasen

  2. Pingback: Gyseren » Hvor de gamle visner af Michael Kamp

  3. Pingback: Mutagen af Jonas Wilmann

  4. Pingback: Death Skool af Simon Petersen og Lars Kramhøft

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.