Ju-on 2 (The grudge 2)

Efter successen “Ju-on” i 2000 lavede instruktør Takashi Shimizu en efterfølger i 2003. Filmen er bygget op på samme måde, med en række kapitler som følger forskellige personer på forskellige tidspunkter.

Kyoko er den gennemgående figur. Hun er skuespiller med speciale i horrorfilm, og bliver derfor kaldt for rædselsdronningen. Hun bliver inviteret som gæstestjerne i et show, som opsøger hjemsøgte steder, og naturligvis besøger de huset, hvor første film udspillede sig. På vej hjem fra optagelserne kører Kyoko og hendes kæreste en kat over, og da de kører videre derfra, ser Kyoko en lille dreng sidde inde i bilen hos dem. Kort efter kører de galt, og Kyokos kæreste ender i koma. Senere bliver også de øvrige fra filmholdet opsøgt af forbandelsen, og slutningen denne gang er endnu mere grum end i første film.

“Ju-on 2” er en udmærket film, men den langt fra op på højde med “Ju-on”. Måske fordi vi nu ved, hvad der ligger bag den mystiske kravlende kvinde og hendes lille dreng, måske fordi effekterne ikke bliver ved med at være lige skræmmende, når man har set dem et par gange. Jeg synes dog stadig, at det er en god film, som sagtens kan anbefales.

Instruktør: Takashi Shimizu
Udgivelsesår: 2003

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.