Days Gone Bye – The Walking Dead 1 af Robert Kirkman

Walking Dead - Days gone bye af Robert KirkmanI introduktionen til “Days Gone Bye”, som er første bind i Robert Kirkmans fantastiske zombietegneserie, der siden er blevet et megahit som tv-serie, fortæller Kirkman, at det han holder så meget af ved zombie film og bøger er, at de får os til at stille spørgsmål ved vores samfund. At der måske nok er masser af splat og vold, men der er altid (i de gode film og bøger altså) en understrøm af en tankevækkende social bevidsthed. Det tror jeg sådan set, at Kirkman har ret i, og det er også den del af zombie-universet, han prøver at ramme i sin serie “The walking dead”.

Første bind (der er indtil videre 8 ialt) hedder “Days Gone Bye”, og her introduceres vi for hovedpersonen Rick Grimes, som vågner op på hospitalet og finder ud af, at verden er gået helt amok. Han tager hjem til sit hus, hvor han finder ud af, at hans hustru og søn ikke længere er, og i sin søgen efter dem tager han til Atlanta, hvor han møder en gruppe overlevende.

Tony Moore, som har tegnet serien, er virkelig dygtig. Han rammer præcist den rette blanding af splattede zombier og virkelige omgivelser og personer. Historien fremstår nærmest filmisk, og jeg synes, det er brandgodt lavet. Selve historien fungerer også godt, selvom der ikke her i første bind gives en forklaring på, hvorfor zombie-svøben har ramt jorden. Til gengæld er Kirkman i hvert fald ikke bange for at vise, hvad der sker med os, når civilisationen forfalder.

Jeg glæder mig til at læse de næste bind i serien.

Om “Days Gone Bye”:

Indeholder bind 1-6
Skrevet af Robert Kirkman
Illustreret af Tony Moore
Udgivelsesår: 2004

4 tanker om “Days Gone Bye – The Walking Dead 1 af Robert Kirkman

 1. Janus siger:

  Åh, den har jeg læst rigtig mange gode ting om, og nu også her. Er det en, du selv er i besiddelse af, eller lånt hjem via biblioteket?

 2. Michael Kamp siger:

  The walking dead er ubetinget på min top tre over tegneserier, der har rørt mig.
  Ud over at være en mesterlig zombie-historie er det en af de sjældne eksempler på en forfatter, der er fuldstændig nådesløs overfor sine hovedpersoner. Ingen er fredet. Ingen.

  Der er vist udkommet 53 numre af serien i bladform i USA indtil nu og jeg venter med spænding på nr. 54.

  Det er sjældent at tegneserier påvirker mig, men jeg har både glædet mig og blevet trist på Rick og de andres vegne. Ikke for sarte sjæle, men arrene værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.