Den visne arm af Thomas Hardy

Bonden Lodge havde som ung en affære med en af malkepigerne. Det resulterede i en søn, som han dog ikke ser noget til. Det resulterede også i et knust hjerte, for malkepigen Rhoda Brook kom aldrig rigtig over affæren. En dag kommer Lodge hjem med en ny brud, den unge, smukke Gertrude. Hun er en venlig sjæl, men alligevel har Rhonda en nat en forfærdelig drøm om hende. I drømmen lykkes det dog hende at gribe fat i Gertrudes arm og slynge hende væk.

Kort tid efter møder Rhonda første gang Gertrude, og her får hun at vide, at Gertrude har fået en dårlig arm. Faktisk ser det næsten ud, som om en har grebet hårdt fat i armen og efterladt mærker. Rhonda bliver forskrækket og føler sig skyldig, men siger ikke noget til Gertrude om sin drøm.

Som tiden går, bliver Rhonda og Gertrude nærmest venner, men Gertrudes arm bliver dårligere og dårligere. Hun prøver alskens midler uden held, og en dag overtaler hun Rhonda til at hjælpe hende med at opsøge den lokale troldmand, Trendle. Her får Rhonda en besked, som ændrer de to kvinders forhold, men ikke gør Gertrudes arm rask.

Endnu nogle år går, og Lodge og Gertrudes ægteskab er nærmest gået i stykker. Gertrude beslutter sig for endnu en gang at opsøge Trendle i håb om, at han kan hjælpe hende, og denne gang får hun et råd. Hun skal lade sin visne arm rører en nyligt hængt – så vil blodstrømmen vende, og armen vil blive sund igen. Gertrude tør ikke sige noget til sin mand om sagen, og forsøger selv at udfører Trendles råd. Men den hængte gemmer på en overraskelse …

“Den visne arm” er her fra “Klassiske Makabre Historier“.

Om “Den visne arm”:

Originaltitel: The Withered Arm
Udgivelsesår: 1888

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.