The happening

The happeningJeg havde glædet mig rigtig meget til at se M. Night Shyamalans nye film The happening, så da den lå i postkassen forleden, kom den direkte i dvd-afspilleren. Og på en måde synes jeg, at den er rigtig god, og så alligevel ikke helt.

Ud af det blå begynder folk at begå selvmord, hvor de går og står. Skolelæreren Elliot tager med sin kone Alma og vennen Julian af sted med toget for at komme væk fra byen, hvor “hændelsen” ser ud til at være isoleret til. Men efterhånden spreder selvmordene sig, og Julian beslutter sig for at tage tilbage og lede efter sin kone. Han overlader datteren Jess til vennerne og drager af sted. Elliot og Alma søger ud på landet. Et rygte siger, at jo færre folk der er samlet, jo mindre er sandsynligheden for, at “hændelsen” opstår. Men det er svært at løbe fra begivenhederne.

Det gode i The happening er det visuelle chok, som de mange spontane selvmord afstedkommer. Især i starten, hvor en række bygningshåndværkere pludselig kaster sig ud fra toppen af højhusene de arbejder på, er suverænt godt filmet. Det mindre gode er bl.a. Mark Wahlberg og Zooey Dechanel i rollerne som Elliot og Alma. Godt nok ved de ikke, hvad der foregår, og de skal spille forvirrede, men jeg synes, de spiller det på en dårlig tanketom måde. Jeg var heller ikke så vild med, hvordan M. Night Shyamalan til sidst prøver at forklare “hændelsen” og samtidig løfter pegefingeren belærende. Jeg tror, det ville have klædt filmen bedre ikke at forsøge at forklare noget. Det uvisse ville have virket langt mere uhyggeligt på mig.

The happening er langt fra så dårlig som Lady in the water, men den når heller ikke op på The sixth sense. Det må også være lidt frustrerende at have lavet så fantastisk en film, som man altid vil blive sammenlignet med, når nu mindre kan gøre det for mange andre instruktører. Men sådan er det, når man hedder M. Night Shyamalan.

Om The happening:

Instruktør: M. Night Shyamalan
Udgivelsesår: 2008

2 tanker om “The happening

  1. Ulrich siger:

    Normalt følger jeg ikke anmeldelser, Men efter at have læst denne her vil jeg helt klart anskaffe mig filmen.

    Og sikke en god blog i øvrigt, der er masser af guf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.