Livets barske lektie af Helene Th. Svolgart

Livets barske lektie af Helene Th. SvolgartEn lejesoldat ryger i fængsel for mord – og må pludselig sætte sin lid til en morder for at overleve i denne spændende science fiction-thriller debut.

Mike er lejesoldat i en fremtid, hvor folk købes og sælges som slaver, og hvor menneskene lever i nogenlunde harmoni med andre racer. En dag slår han ved en fejl en forkert person ihjel og ryger ind i medium sikkerhedsfængslet Delta Zeich.

Allerede den første dag i fængslet bliver Mike “købt” i en kamp om liv og død af den stærke fange Rainer. Rainer giver ham til en af sine håndlangere, Keelan, og det går op for Mike, at hans liv ikke er mange sure sild værd i fængslet.

Keelan beskytter dog Mike mod, at denne lærer Keelan alt, hvad han ved som lejesoldat. Da Keelan en dag redder Mike fra en voldtægt, begynder der at opstå en form for venskab mellem de to mænd. Men så stikker Keelan pludselig af fra fængslet, og Mike er prisgivet de andre fanger.

Livets barske lektie er Helene Th. Svolgarts debutroman. Den udkommer på hendes eget forlag Balatana, der har til formål at støtte og udgive de fantastiske genrer. Livets barske lektie er en introduktion til en hel serie, som kommer til at foregå 13 år efter begivenhederne her i første bog.

Da jeg læste de første sider, kom jeg til at tænke på den udmærkede actionfilm “Fortress” med Christopher Lambert i hovedrollen. “Fortress” foregår ligeledes i et umenneskeligt fængsel, hvor fangerne i vid udstrækning får lov til at myrde hinanden.

Svolgart skriver letlæseligt og flydende, og allerede fra starten af er der masser af action. Der bliver ikke brugt så meget tid på at beskriver personer og steder, men alligevel får man hurtigt et indtryk af romanens univers.

Jeg synes, actiondelen fungerer fint i romanen, mens det kniber lidt mere med at få samspillet mellem personerne til at virke 100 %. Mikes ønske om Keelans tilgivelse bliver lidt påklistret til sidst, og det er også lidt svært at følge, at en lejesoldat er så hjælpeløs overfor fangerne i fængslet. Nogen af personerne er dog ret interessante, og bl.a. Lægen står lysende klar.

Alt i alt synes jeg, at Svolgart er sluppet okay fra sin debut. I næste roman håber jeg på lidt mere kød og blod på personerne, men Livets barske lektie er alligevel ganske underholdende action.

(anmeldt til Bogrummet.dk)

Om Livets barske lektie:

Udgivelsesår: 2008
Forlag: Forlaget Balatana

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.