House of wax (1953)

House of Wax, 1953Den originale House of Wax har Vincent Price i hovedrollen som voks-kunstneren Harry Jarrod. Jarrod har skabt en samling fantastiske voksfigurer, der er så godt lavet, at de nærmest ser levende ud. Men Jarrod skal finde en ny partner, for hans nuværende vil ud af samarbejdet – han mangler penge.

De to kommer op at skændes, og diskussionen ender med, at hele voksmuseet går op i flammer, og Jarrod forsvinder fra jordens overflade. Hele erstatningen går derfor til partneren, men knap har han fået udbetalt pengene, før han bliver fundet død. Han har tilsyneladende hængt sig selv. Kort efter dukker Jarrod op til overfladen. Han har åbnet et nyt voksmuseum og lige som sidst, virker figurerne nærmest levende. Og det er de måske også …

House of Wax er glimrende lavet, og Vincent Price er god i rollen som den excentriske kunstner, der bliver sindssyg af at miste sit livsværk. Det kan selvfølgelig mærkes, at filmen har nogle år på bagen, bl.a. følger den meget intens den “mystiske” morder, som ikke virker særligt skræmmende i dag, men som sikkert var voldsomt uhyggeligt dengang. Hvis du vil have mere uhyggelige scener, så se genindspilningen af filmen fra 2005, som handlingsmæssigt dog er helt anderledes.

Om House of Wax:

Instruktør: André De Toth
Udgivelsesår: 1953

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.