Stenstøtten der lo af John Nihlén

Provst Abraham Ryde var ivrig hjemstavnsforsker, og han var særligt interesseret i historier, der vedrørte kirken og præstegården i Vigerud. Det er her fortællingen foregår.

I slutningen af 1600-tallet var præsten Ulmer præst her. Han var en dygtig, men ikke vellidt præst, som blev beskyldt for at fifle med sort magi. Kun hans egen karl, Per, var ikke bange for Ulmer, og en nat besluttede Per sig til at forskrække præsten, men det blev skæbnesvangert.

Næsten 100 år efter denne hændelse skete noget, som kunne have sammenhæng hermed. En mærkelig stenstøtte blev gravet frem fra kirkegården, og da den blev flyttet ind i præstegården, begyndte mystiske ting at ske.

Novelle fra antologien “Den nye spøgelsestime“.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.