John Bartines ur af Ambrose Bierce

John Bartines ur af Ambrose BierceJohn Bartines ur er oprindelig skrevet i 1893, og handler om to venner som en aften sidder og taler foran kaminen. Fortælleren spørger tilfældigt, hvad klokken er, og vennen John opfører sig yderst mærkeligt ovenpå denne forespørgsel. Det kommenterer fortælleren på, og han får herefter forklaringen på, hvorfor vennen ikke bryder sig om at se på uret på et bestemt tidspunkt i døgnet. Forklaring gør fortælleren så nysgerrig, at han beslutter sig for at foretage et lille eksperiment med John Bartine. Men det får skæbnesvangre følger.

Novellens originaltitel er dobbelttydig. Den kan både henvise til John Bartines fysiske ur, men også til Bartines ubevidste vågen hver aften indtil klokken har passeret 23. Watch kan nemlig også oversættes til at våge/holde vagt.

Novellen er skrevet af Ambrose Bierce og er læst i antologien “Den nye spøgelsestime“.

Om John Bartines ur:

Udgivelsesår: 1893
Originaltitel: John Bartine’s Watch

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.