Underworld – rise of the lycans

Serien “Underworld” er et af de sjældne tilfælde, hvor filmene bare bliver bedre og bedre. Jeg kunne absolut ikke lide etteren, mens toeren var underholdende, og nu kan jeg konstatere, at tredie film er endnu bedre. Måske fordi Kate Beckinsale ikke er med …

“Underworld – rise of the lycans” foregår længe før de to første film i serien, nemlig da vampyrenes leder Viktor starter med at holde lycans som slaver og bodyguards. Lucian – den første af lycanerne – har dog en særstatus og får lov til at bevæge sig forholdsvist frit omkring. Han forelsker sig i Viktors datter, Sonja, som gengælder hans følelser. Det forhold kan naturligvis ikke accepteres, og da Viktor opdager det, ryger Lucian i fængsel (hvem sagde Romeo og Julie?). Lucian har dog ikke tænkt sig at give op – hverken når det gælder om at få Sonja tilbage eller befri sine lycan-brødre fra deres slavetilværelse.

“Underworld – rise of the lycans” har en gennemgående grum og mørk stemning, som jeg synes passer rigtig godt til filmen. Vampyren Viktor spilles ondskabsfuldt over-the-top af Bill Nighy (som jeg hovedsageligt husker fra kærlighedskomedien “Love Actually”, hvor han er absolut fantastisk som en fordrukken rockstjerne), og Michael Sheen spiller Lucian, mens Rhona Mitra (“Doomsday“) er Viktors datter, Sonja.

Ikke alle visual effects er lige vellykket. I starten forfølges Sonja af en flok pre-lycanere, og de ser temmelig tegneserie-agtige ud. Til gengæld er forvandlingsscenerne ganske udmærkede, og hele kulisse-setuppet er helt i top. Og så er filmen fyldt med fede kampscener mellem vampyrer og lycanere, så også slagsmåls-entusiaster får dækket deres behov.

Hvis ikke man har set de to første film, kan man sagtens starte her. Så slipper man også for at trækkes med Kate Beckinsale. Instruktør Patrick Tatopoulos har iøvrigt været creatures designer and supervisor på de to første Underworld-film.

Instruktør: Patrick Tatopoulos
Udgivelsesår: 2009

Serien Underworld:

Underworld, 2003. D: Len Wiseman
Underworld – Evolution, 2006. D: Len Wiseman

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.