The Damned Thing

Tobe Hooper har instrueret afsnittet “The Damned Thing” i 2. sæson af Masters of Horror, og her er tale om virkelig kræs.

Filmen åbner op en uvejrsaften, hvor en lille familie sidder og hygger sig over aftensmaden. Det er farens fødselsdag, og netop som mor og søn skal til at bringe fødselsdagskagen ind, sker der noget. Far står i døren med et jagtgevær, og et øjeblik efter er mor død, og sønnen bliver jagtet ud over markerne, mens faren råber “jeg gør dig ikke noget”.

24 år efter er drengen blevet voksen. Nu er han sherif i den lille by og har selv fået en søn. Men der er noget i luften. Normalt er byen ualmindelig fredelig, men nu sker der flere umotiverede tilfælde af vold og drab, og vejret opfører sig også unormalt. The Damned Thing er tilbage …

Denne meget korte beskrivelse af handlingen yder slet ikke filmen retfærdighed. Tobe Hooper har på en lille time, skruet en meget effektiv historie sammen på et lille budget. Alene starten lægger “The Damned Thing” klasser over flere af de andre afsnit i serien, og der er mere uhygge undervejs. Bl.a. en hammerscene som næsten fik mig til at kigge væk.

Skuespillet er i orden, og handlingen bygger på en novelle af Ambrose Bierce. Et navn jeg ofte er stødt på, men aldrig har fået læst noget af. Det bliver jeg vist nødt til at råde bod på nu. “The Damned Thing” hører efter min mening til i toppen af Masters of Horror. Tobe Hooper kan altså noget bag et kamera…

Instruktør: Tobe Hooper
Udgivelsesår: 2006

Besøg Masters of Horror

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.